29 °C Budapest
Young woman in a Lotto store playing lottery ticket to win with luck, she fills the ticket with a pen

Brutális lottócunami várja hétvégén a magyar szerencsevadászokat: azért már tényleg nagy a tét

2024. május 17. 14:03

Bár idén már két szerencsés is örülhetett az Ötöslottó főnyereményének és további egy nyertes közel egy milliárd forintot vihetett haza a Hatoslottón,  jelenleg két és fél hónapja nem volt telitalálatos szelvény a két legnépszerűbb számsorsjátékon - olvasható a Szerencsejáték Zrt. közleményében. Így a hétvégén megnyerhető összeg összesen több mint négymilliárd forint lesz.

10 hete halmozódik hazánk leismertebb számsorsjátéka, az Ötöslottó. Az ezen a héten megnyerhető jackpot összege már 2,355 milliárd forint egy nyertes esetén. A múlt heti sorsolásnál 14-en voltak közel a főnyereményhez, számukra a négy helyes szám ikszelése majdnem négymillió forintot ért. A 19. heti sorsoláson az átlagosnál magasabb összeg járt a két találatosért. A játék történetében a mostanit megelőzően összesen három alkalommal fizetett a kettes 4 000 forint felett.

Immáron több mint 3 hónapja halmozódik a Hatoslottó is, ezen a hétvégén 1,715 milliárd forintnak örülhet az egyedüli nyertes. Az eddigi 12 sorsolásból a május 12-i sorsoláson volt a legtöbb 5 találatos. 72 játékos több, mint 300 ezer forintot vihetett haza. A 19. heti sorsoláson összesen több mint 135 millió forintot vittek haza a különböző nyerőosztály szerencsései. A Hatoslottó eddigi legnagyobb nyereménye több mint hárommilliárd forint volt, amelyet 2021-ben az 51. játékhéten nyert meg egy játékos.

Az Ötöslottó főnyereménye 25 éve lépte át a bűvös egymilliárdos határt, amely többször is beindította a lottóturizmust, hiszen halmozódása nem csak a hazai játékosokat csábította, a határon túli szerencsevadászok is előszeretettel keresték fel a határ menti lottózókat.  A játék története során a legrövidebb halmozódás 1 hét volt, a leghosszabb pedig 39.

A nyeremény halmozódására mind az Ötös-, mind a Hatoslottó esetében 52 hét áll rendelkezésre, ezután a főnyeremény nem növekszik tovább. Ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a főnyereményt a részvételi szabályzat alapján a többi nyertes között kerül felosztásra.

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső HATOSLOTTÓ aloldalunkon

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem