Euro coin stacks isolated in studio shot. Money and finance concept

Kiderült az igazság Szécsényi Violetta mesés vagyonáról: átverés lenne a város királynőjének fényűzése?

2023. december 7. 07:14

Útjára indult az RTL legújabb reality-műsora, A Város Királynői című produkció. A produkció hét gazdag nő mindennapjait követi végig, köztük Szécsényi Violettáét, aki a műsor készítői szerint valóságos népmesei hősként lett dúsgazdag. Ám a gazdasági érdekeltségei merőben mást mutatnak.

A város a lábaik előtt hever. Fényűző partik, páratlan villák, pezsgő társasági élet, ezek jellemzik A Város Királynői mindennapjait, amelybe minden hétköznap este nyerhetnek betekintést a nézők az RTL-en. A műsorban 7 hölgy szerepel, akik mögött különböző életút áll, ám valami közös bennük: mindannyian rendkívül gazdagok. A drága ruhákon és luxuslakásokon túl azonban ők is emberek, akiknek meg kell küzdeniük az élet nehézségeivel. A Pénzcentrum legújabb cikksorozatában őket, valamint a vállalkozásaikat mutatja be.

Népmesei sztori, csak egy kicsit másképp

Szécsényi Violetta nehéz körülmények között, szegénységben nőtt fel. Bármilyen segítség vagy támogatás nélkül lett sikeres üzletasszony, önerőből építette fel vállalkozásait

– olvasható róla A Város Királynői című reality szereplőit bemutató oldalon.

Adatlapja szerint a mára dúsgazdag üzletasszonnyá cseperedett Szécsényi jól menő birodalmat hozott létre, azonban a gazdagok világában napi szinten kell helytállnia minden téren. Ötször kérte meg a kezét öt különböző férfi, de Violetta mindig nemet mondott. Úgy érzi, hosszas keresgélés és zsákutca után jelenlegi párjában talán végre megtalálta az igazit. De vajon az üzleti életben már révbe ért?

Sikeres üzletasszony?

Szécsényi Violetta a Belügyminisztérium beszámoló portálja szerint összesen két gazdasági érdekeltséggel rendelkezik. A Waio Hair Trade Kft.-t az elérhető cégadatok szerint 2015 novemberében alapították, 3 millió forint jegyzett tőkével. Az eredményeket tekintve a cég korántsem nevezhető sikertörténetnek: már rögtön az első teljes üzleti évében több mint 2,5 millió forintos veszteséget termelt, amit mára sikerült megdupláznia, így az adózás előtti eredménye mínusz 5,4 millió forintra hízott. Ezzel párhuzamosan érdemes szemügyre vennünk a vállalkozással szemben fennálló követeléseket is (értsd tartozás), melyekkel a kezdetek során még nem voltak akkora problémák, hiszen az 2016-ban csak egy szerény 352 ezer forintos összeget jelentett.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ekkortól azonban valami megváltozott, és a cég elkezdett adósságot termelni: 2020-ban 5,7 millió forintos, 2021-ben 2,06 milliós tartozást halmozott fel, amit tavalyra viszont sikerült 904 ezer forintra leszorítani.

Más a helyzet a 2008-ban alapított, saját tulajdonú ingatlanaok adásvételére szakosodott Inter Au Pair Kft.-vel, melynek a fellelhető cégadatok alapján Szécsényi 2011 óta a vezető tisztségviselője. Ennek megfelelően ebben az évben a cég saját tőkéje több mint 5,5 millió forint volt, míg az adózás előtti eredménye 5,01 millió forintra rúgott. A fekete leves azonban nem ez a két adat, hanem a céggel szemben fennálló követelések jelentették, ami akkor 6,272 millió forintra rúgtak. A vállalat ezen problémája pedig azóta pedig nem hogy megoldódott volna, inkább tetéződtek: a cég ugyanis 2022-ben már 18,039 millió forinttal tartozott, míg az adózás előtti eredménye is jócskán mínuszban volt, azaz 2,083 milliós veszteséget termelt. A cég saját tőkéje ugyanakkor szépen meghízott, a tavalyi évben több mint 36,2 millió forintot tett ki.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm