20 °C Budapest
Closeup of a stone Hungarian Cross with the Hungarian Parliament building in the background.

Kiderült a rettenetes igazság Apró Anna mesés vagyonáról: innen vannak a város királynőjének a milliárdjai

2023. december 5. 12:04

Édesapja tragikus halála után, fiatalon örökölt cégbirodalmat Apró Anna, aki most az RTL új reality-műsorában is feltűnik. A Cápák között korábbi befektetőjének rengeteg céges érdekeltsége van, ezek közül viszont többnek nem volt bevétele a tavalyi évben. Viszont fő családi vállalkozása szépen hozott az utóbbi években.

Tegnap indult útjára az RTL legújabb reality-műsora, A Város Királynői: a produkció hét gazdag nő mindennapjait követi végig. A műsorban többek között a Cápák közöttből is ismert Apró Anna is szerepet kapott. a műsorban. A nyilvánosan elérhető információk alapján megnéztük, hogyan teljesítettek a Cápák között korábbi befektetőjének céges érdekeltségei.

Fiatalon örökölt cégbirodalmat

Édesapja dr. Apró Dezső a balatonfüredi Szívkórház kardiológiai osztályának vezetője volt, aki többek között elnyerte a szolnoki Hetényi Géza Kórház katéterlaborjának működtetési jogát. 2012-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt, meggyilkolták, az akkori beszámolók szerint szeretője volt, akinek a férje azév júniusában agyonlőtte a főorvost - majd pedig magával is végzett.

A tragédia idején Apró Anna 22 éves volt, egyik napról a másikra kellett felnőnie: 10 céget örökölt édesapja után, amelyeket az édesanyjával vittek ketten.

Apa kőkemény üzletember volt, de a szó hagyományos értelmében nem készített fel az üzleti életre. Úgyhogy nem tudtam ellesni tőle, hogyan is kellene ezt csinálni. Amit gyerekkoromtól láttam tőle, az a maximalizmus és a kitartás. Nagyon erőteljes értékrendet és szigorú nevelést kaptam, ami azóta is meghatározza cselekedeteimet

- jellemezte korábban édesapját az üzletasszony.

Az üzletasszony jelenleg is tulajdonos-ügyvezető a COR-A Egészségügyi Zrt.-ben, amely egészségügyi szolgáltatásokkal foglalkozik, a céges adatok szerint 2022-ben 1,1 milliárd forintos árbevétellel zárt, az adózás utáni eredmény pedig több mint 185 millió forint volt. Összességében 2020 és 2022 között több mint 1 milliárd forint profitot termelt a vállalat.

Emellett vezető poziciót tölt be az Oxo Technologies Holding Nyrt.-nél - a cégben Oszkó Péter is érdekelt -, ennek az adózás utáni eredménye tavaly 262 millió forint volt. Tulajdonosa még a Kitchenbox Kft.-ben, ennek nem volt árbevétele tavaly, ahogy a KARD Egészségügyi és Szolgáltató Kft.-nek sem, amelynek szintén tulajdonosa.

Vezetőként van megjelölve az Awa Medicflow Kft.-ben is, amelynek tulajdonosa a családi főcég, a COR-A. Ennek a vállalkozásnak tavaly 1 millió forint volt az eredménye.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Így került közel a startupokhoz

Korábbi interjúnkban a vállalkozó többek között kifejtette, mi vitte rá arra, hogy komolyabban is elkezdjen a startupok környékén tevékenykedni.

Az egész magánügynek indult: egyszerű felhasználója voltam egy startupnak, amely arra vállalkozott, hogy adagokra kiszámítva, a pazarlást kiküszöbölve szállít hozzávalókat otthoni étkezésekhez. Rettentően tetszett az ötlet, és elhatároztam, hogy pénzzel is beszállok. Amikor a szándék tetté érett bennem, kiderült, hogy a vállalkozás az OXO Labs "gyermeke": ez a kockázatitőke-befektető csoport finanszírozta a céget. Ebből adódóan ültem le tárgyalni Oszkó Péterékkel, és már ezen a találkozón elindult egy közös gondolkodás. Ez odáig vezetett, hogy üzlettársként csatlakoztam a befektető társasághoz, az OXO Holdingshoz, aminek később ügyvezetője lettem

- magyarázta Apró Anna. Mint akkor elárulta, nem csak az üzlet működőképessége alapján döntött. hogy befektet-e egy adott vállalkozásba a Cápák közöttben.

Az üzlet működőképességén mindig lehet javítani, de fontos, hogy kölcsönösen akarjunk együtt dolgozni, hiszen ez egy hosszú távú együttműködés. Számomra megkerülhetetlen, hogy az üzleti ötlet értelmes, hasznos és piacképes legyen, valamint annak megvalósíthatósága ésszerű pénzügyi keretek között mozogjon

- sorolta. Ugyanakkor, mint hozzátette, az elinduló cégek zöme elhull, de ez nem feltétlenül baj, sőt, ez a startup világ természete. Hiszen egy nagyvállalat nem engedheti meg magának, hogy folyamatosan rendhagyó ötletekkel kísérletezzen, és ha elbukik az első tucat, akkor folytassa a következővel, mert abba belerokkan.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem