Close up of hands filling up a lottery ticket form a concept of gambling

Ilyen nincs: még nem jelentkezett giganyereményéért a magyar lottónyertes

2023. május 26. 10:41

106 millió forintos Eurojackpot nyeremény várja gazdáját. Az 5+1 találat még március elején született, a szerencsésnek pedig június 9-ig kell jelentkeznie, hogy átvehesse nyereményét. Amennyiben nem jelentkezik, az összeg különsorsolásos nyereményjáték útján kerül vissza a játékosokhoz. 

6, 17, 22, 39, 46, valamint 5 és 12 nyerőszámokkal egy magyar játékos március 10-én 5+1 találatot szerzett az Eurojackpot játékon, a szerencsés azonban azóta sem jelentkezett a 100 milliós nyereményért. Az előírások értelmében a nyertesnek a sorsolástól számított 90 napja van, hogy jelentkezzen, a határidő pedig június 9-én jár le.

A szerencsés játékos az úgynevezett nagynyertes-vonalon jelentkezhet, a telefonszám megtalálható a hivatalos honlapon és az értékesítőhelyeken is. A telefonos egyeztetéskor a lottótársaság feddhetetlen munkatársa győződik meg arról, hogy valóban a nyertes van a vonal túloldalán, a beazonosítás a szelvényen lévő információk alapján történik. Ezt követően személyes egyeztetés megtartására kerül sor, amelyen többek között megvizsgálásra kerül az eredeti szelvény, illetve sor kerül a játékos azonosítására is. Az Eurojackpot nyereményt euróban fizeti ki a nemzeti lottótársaság, ezért alapfeltétel, hogy a nyertesnek Magyarországon nyitott, euró alapú bankszámlája legyen, ugyanis a nagynyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történnek.

A hazai lottótörténet során már több olyan eset is akadt, amikor a nyertes nem jelentkezett nyereményéért. 2017-ben például közel másfél milliárd került vissza a játékosokhoz az Ötöslottón, a Hatoslottón 214 millió forint a legmagasabb fel nem vett nyeremény összege, a Joker játékban pedig 245 millió forint várta hiába gazdáját. Eddig összesen hétszer fordult elő, hogy százmillió forintot meghaladó jackpotért nem jelentkeztek a nyertesek. Az Eurojackpot 11 éves hazai története során pedig eddig egyszer sem fordult elő, hogy 5+2 vagy éppen 5+1 találatos nyereményért nem jelentkeztek a magyar nyertesek.

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső EUROJACKPOT aloldalunkon

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Az Ötöslottó nyerőszámai a 12. héten

Kihúzták az Ötöslottó 12. heti nyerőszámait, a sorsolást pedig ezúttal is élőben közvetítette a Pénzcentrum. Vajon elvitte valaki a 650 milliós főnyereményt?

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm