Zámbó Jimmyvel támad a pesti Madame Tussauds: ennyibe kerül a belépő a legendás múzeumba

Zámbó Jimmyvel támad a pesti Madame Tussauds: ennyibe kerül a belépő a legendás múzeumba

2023. május 23. 12:31

51 magyar és nemzetközi figurával várja a látogatókat a Madame Tussauds Budapest. A földkerekség 24. Madame Tussauds produkciója a belvárosi Palazzo Dorottyában nyílik meg május 25-én. A 250 éves múltra visszatekintő turisztikai világmárka hazai premierjén a Pénzcentrum is ott volt, az eseményen felfedték, hogy kiket ábrázolnak a figurák a magyar múzeumban. Napjaink magyar hírességei közül Palvin Barbara világhírű modell és Hosszú Katinka olimpiai bajnok viaszmásával találkozhatnak az érdeklődők. Rajtuk kívül sztárokat, a történelem, a kultúra és a tudomány legismertebb alakjait rejtik az attrakció termei. Megtudtuk azt is, mennyi lesz a belépő a múzeumba!

Lehullott a lepel, véget ért a várakozás, bemutatták a sajtónak a főváros legújabb nemzetközi turisztikai szenzációját. A Madame Tussauds Budapest attrakciót ma délelőtt ünnepélyes keretek között adták át, amelyen részt vett a franchise jogtulajdonos Merlin Attractions Operations Ltd. képviselője Chris Scurrah, Paul Fox az Egyesült Királyság budapesti nagykövete, Balogh-Madár Emese, Belváros Önkormányzatának alpolgármestere, Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere és Kreinbacher József tulajdonos. Az attrakció csütörtöktől várja a nagyközönséget.

A bemutató sajtóeseményen a Pénzcentrum is részt vett, mint kiderült, a Madame Tussauds Budapest 51 élethű figurát és a hozzájuk tartozó installációkat mutat be. A tervezési szakaszban nagyívű felmérésben kérdezték meg a leendő közönséget, hogy kikre kíváncsiak a leginkább.

A Király sem maradhatott ki... Fotó: Pénzcentrum
Felmérésen kérdezték meg a magyarokat, kit akarnak a múzeumban látni. Természetesen a Király sem maradhatott ki... Fotó: Pénzcentrum

A kutatás eredményei alapján történelmi személyiségek, sztárok, sportolók, kulturális ikonok és egy világhírű magyar tudós is helyet kapott a listán: így Harry Houdini, Hosszú Katinka, Karády Katalin, Kossuth Lajos, Liszt Ferenc, Lugosi Béla, Mátyás király, Munkácsy Mihály, Neumann János, Palvin Barbara, Papp László, Petőfi Sándor, Puskás Ferenc, Sissi, Szent István király, Széchenyi István, és Zámbó Jimmy is.

Kizárólag Budapesten találkozhatnak a hazai és a külföldi látogatók Bud Spencer, Chuck Norris és Peter Falk élethű másaival, ezeket sehol a világon nem mutatták még be.

Mellettük a külföldi hírességek között ott lesz Ferenc pápa és a néhai II. Erzsébet királynő figurája is, de Beyoncé, Sandra Bullock, George Clooney, Tom Cruise, Penelope Cruz, és Hszi Csi-Ping kínai elnök is megtalálható lesz többek között a múzeumban.

George Clooney leült Karácsony Gergely figurája mellé, vagyis... Fotó: Pénzcentrum
George Clooney leült Karácsony Gergely figurája mellé, vagyis... Fotó: Pénzcentrum

Az eseményen kiderült, mennyibe fognak kerülni a belépők a budapesti Madame Tussauds-ba:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
  • a helyszínen vett felnőtt jegy 13 990 forint lesz
  • a gyerekjegy 10 990 forint
  • a "bandázós" csoportos jegy 16-19 év közötti fiataloknak 4 főtől: 10 990/fő
  • a családi jegy (2 felnőtt + 1 gyerek) 32 490 forint
  • a családi jegyhez minden további gyerek 7 990 forint
  • a nyugdíjas jegy 7 990 forint
  • a fogyatékkal élők pedig 4 990 forintért válthatnak kedvezményes jegyet.

A budapesti panoptikum nyitásáról már tavaly is írtunk: a múzeumokban világszerte kihelyezett viaszbábúk igen drágák, darabonként nagyjából 250 000 euróba kerül elkészíteni őket, ami mostani árfolyamon nagyjából 95 millió forintot tesz ki, és nagyjából 350 óra egy bábú elkészítése. A londoni stúdióban 4 művész dolgozik egy darabon, hónapokon keresztül.

Azaz a Budapestre hozott viaszbábúk összértéke majdnem 5 milliárd forint is lehet!

Egyébként a budapesti látogatók még szerencsés helyzetben vannak, hiszen a helyszínen is lehet jegyet venni. Közben az eredeti múzeumot, Londonban csak akkor látogathatjuk meg, ha elővételben vettünk jegyet, ott kőkemény várólista van, nem lehet csak úgy beugrani a kiállítást megnézni.

Címlapkép: Pénzcentrum

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm