Zámbó Jimmyvel támad a pesti Madame Tussauds: ennyibe kerül a belépő a legendás múzeumba

Zámbó Jimmyvel támad a pesti Madame Tussauds: ennyibe kerül a belépő a legendás múzeumba

2023. május 23. 12:31

51 magyar és nemzetközi figurával várja a látogatókat a Madame Tussauds Budapest. A földkerekség 24. Madame Tussauds produkciója a belvárosi Palazzo Dorottyában nyílik meg május 25-én. A 250 éves múltra visszatekintő turisztikai világmárka hazai premierjén a Pénzcentrum is ott volt, az eseményen felfedték, hogy kiket ábrázolnak a figurák a magyar múzeumban. Napjaink magyar hírességei közül Palvin Barbara világhírű modell és Hosszú Katinka olimpiai bajnok viaszmásával találkozhatnak az érdeklődők. Rajtuk kívül sztárokat, a történelem, a kultúra és a tudomány legismertebb alakjait rejtik az attrakció termei. Megtudtuk azt is, mennyi lesz a belépő a múzeumba!

Lehullott a lepel, véget ért a várakozás, bemutatták a sajtónak a főváros legújabb nemzetközi turisztikai szenzációját. A Madame Tussauds Budapest attrakciót ma délelőtt ünnepélyes keretek között adták át, amelyen részt vett a franchise jogtulajdonos Merlin Attractions Operations Ltd. képviselője Chris Scurrah, Paul Fox az Egyesült Királyság budapesti nagykövete, Balogh-Madár Emese, Belváros Önkormányzatának alpolgármestere, Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere és Kreinbacher József tulajdonos. Az attrakció csütörtöktől várja a nagyközönséget.

A bemutató sajtóeseményen a Pénzcentrum is részt vett, mint kiderült, a Madame Tussauds Budapest 51 élethű figurát és a hozzájuk tartozó installációkat mutat be. A tervezési szakaszban nagyívű felmérésben kérdezték meg a leendő közönséget, hogy kikre kíváncsiak a leginkább.

A Király sem maradhatott ki... Fotó: Pénzcentrum
Felmérésen kérdezték meg a magyarokat, kit akarnak a múzeumban látni. Természetesen a Király sem maradhatott ki... Fotó: Pénzcentrum

A kutatás eredményei alapján történelmi személyiségek, sztárok, sportolók, kulturális ikonok és egy világhírű magyar tudós is helyet kapott a listán: így Harry Houdini, Hosszú Katinka, Karády Katalin, Kossuth Lajos, Liszt Ferenc, Lugosi Béla, Mátyás király, Munkácsy Mihály, Neumann János, Palvin Barbara, Papp László, Petőfi Sándor, Puskás Ferenc, Sissi, Szent István király, Széchenyi István, és Zámbó Jimmy is.

Kizárólag Budapesten találkozhatnak a hazai és a külföldi látogatók Bud Spencer, Chuck Norris és Peter Falk élethű másaival, ezeket sehol a világon nem mutatták még be.

Mellettük a külföldi hírességek között ott lesz Ferenc pápa és a néhai II. Erzsébet királynő figurája is, de Beyoncé, Sandra Bullock, George Clooney, Tom Cruise, Penelope Cruz, és Hszi Csi-Ping kínai elnök is megtalálható lesz többek között a múzeumban.

George Clooney leült Karácsony Gergely figurája mellé, vagyis... Fotó: Pénzcentrum
George Clooney leült Karácsony Gergely figurája mellé, vagyis... Fotó: Pénzcentrum

Az eseményen kiderült, mennyibe fognak kerülni a belépők a budapesti Madame Tussauds-ba:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,01% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,15%; a K&H Banknál 9,23%,  az Erste Banknál pedig 9,63%; míg a MagNet Banknál 9,71%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit  is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • a helyszínen vett felnőtt jegy 13 990 forint lesz
  • a gyerekjegy 10 990 forint
  • a "bandázós" csoportos jegy 16-19 év közötti fiataloknak 4 főtől: 10 990/fő
  • a családi jegy (2 felnőtt + 1 gyerek) 32 490 forint
  • a családi jegyhez minden további gyerek 7 990 forint
  • a nyugdíjas jegy 7 990 forint
  • a fogyatékkal élők pedig 4 990 forintért válthatnak kedvezményes jegyet.

A budapesti panoptikum nyitásáról már tavaly is írtunk: a múzeumokban világszerte kihelyezett viaszbábúk igen drágák, darabonként nagyjából 250 000 euróba kerül elkészíteni őket, ami mostani árfolyamon nagyjából 95 millió forintot tesz ki, és nagyjából 350 óra egy bábú elkészítése. A londoni stúdióban 4 művész dolgozik egy darabon, hónapokon keresztül.

Azaz a Budapestre hozott viaszbábúk összértéke majdnem 5 milliárd forint is lehet!

Egyébként a budapesti látogatók még szerencsés helyzetben vannak, hiszen a helyszínen is lehet jegyet venni. Közben az eredeti múzeumot, Londonban csak akkor látogathatjuk meg, ha elővételben vettünk jegyet, ott kőkemény várólista van, nem lehet csak úgy beugrani a kiállítást megnézni.

Címlapkép: Pénzcentrum

NEKED AJÁNLJUK
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?