1 °C Budapest
Couples and families queue for admission to Reichstag in Berlin, Germany

Horror áron nyit a budapesti Madame Tussauds: ennyibe kerül a belépő a legendás múzeumba

2022. december 14. 19:03

Majdnem egy teljes éves csúszással ugyan, de valóban megnyílik Madame Tussauds viaszmúzeuma Budapesten, amelyre már elővételben lehet jegyet is venni.

2022 első negyedévében a belvárosi Dorottya utcában nyílt volna meg a magyarországi Madame Tussauds panoptikum. A megnyitó végül váratott magára még egy bő évet, de a 2023-tól ltogatható kiállításra már jegyeket is vásárolhatunk.

A budapesti helyszín azért is különleges, mert ez lesz a világ első Madame Tussauds franchise-helyszíne, eddig ugyanis az összes ilyen panoptikum (szám szerint 22) a központi jogtulajdonos, vagyis a brit Merlin Entertainments beruházásban valósult meg, illetve jelenleg is a tulajdonában áll. Itt magyar tulajdonosok lesznek, akik franchise-díjat fizetnek a jog használatáért- számolt be erről korábban a Telex.

Mint kiderült, a nyugat-londoni Actonban, az egyetlen működő figura-manufaktúrában 50 „handmade” bábu készül Budapestnek. Ez azért nagy szó, mert az ottani közel 80 munkatárs nagyjából egy év alatt ennyit tud elkészíteni, ami így a legfontosabb szűk keresztmetszete a hálózat globális terjedésének. A hazai üzemeltető cég a Dorottya Experience Kft., ők üzemeltetik 

A Madame Tussauds Budapest honlapja még igen hiányos, azonban jegyeket már vásárolhatunk. A z elérhető információk alapján

2023 első félévében lesz a nyitás, a hivatalos jegyértékesítés és időpontfoglalás 2023. február 17-én kezdődik.

A honlapon most lehetőség van a karácsonyi ajándékutalványt is venni, amelynek a szervezők szerint előnye, hogy birtokosa már 2023. február 15-én és 16-án, a hivatalos jegyértékesítés megkezdése előtt elsőbbségi online időpontfoglalással, azaz mindenki más előtt, az elsők között választhatja ki látogatása időpontját.

Az egy személyre szóló VIP ajándékutalvány 8 990 forint, a VIP gyermek ajándékutalvány 7 190, míg a családi jegy (2 felnőtt+2gyerek) 24 990 forintba kerül, és online vásárolható meg.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az üzemeltetők ígérete szerint a budapesti Madame Tussauds panoptikumban nemzetközi szupersztárok mellett világhírű magyarok és történelmünk nagyjai is megtekinthetőek lesznek.

Miért ekkora szenzáció?

A múzeumokban világszerte kihelyezett viaszbábúk igen drágák, darabonként nagyjából 250 000 euróba kerül elkészíteni őket, ami nagyjából 101 millió forintot tesz ki, és nagyjából 350 óra egy bábú elkészítése. A londoni stúdióban 4 művész dolgozik egy darabon, hónapokon keresztül- írta a munkafolyamatokról a cnet.com. Az eredeti múzeumot, Londonban csak akkor látogathatjuk meg, ha elővételben vettünk jegyet, de ott is kőkemény várólista van, nem lehet csak úgy beugrani a kiállítást megnézni

A londoni belépő ára elővételben 33,50 font, azaz kb. 16 ezer forint, de ha aznap sikerül csak jegyet vennünk, úgy 37 fontot fizethetünk a belépőért, ami mostani árfolyamon 17 490 forint.

A közelben Bécsben működik még ilyen panoptikum, ott elővételben  21,60 euróért nézhetjük meg a kiállítást, tehát majdnem 9 ezer forintért, míg ha nem elővételben, hanem aznap vásárolunk jegyet, akkor 24 euróért, azaz kb. 10 ezer forintért mehetünk be. Amszterdamban a belépő elővételben 22 euró, tehát kb. 9 ezer forint. Ellenben Prágában még a budapestinél is olcsóbb a belépő: ott 250 korona a jegy, ami kicsit több mint 4 ezer forint.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai az 5. játékhéten

Kihúzták a Hatoslottó 2023/5. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 6. héten 484 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatoslottón.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?