13 °C Budapest
Olcsó kajával támad a Sziget 2023-ban: óriási változások lesznek a fesztiválon idén

Olcsó kajával támad a Sziget 2023-ban: óriási változások lesznek a fesztiválon idén

2023. május 9. 11:52

Az idén 30 éves Sziget hatalmas újításokkal várja a fesztiválozókat: a toi toi wc-nek búcsút mondhatunk, lesznek telepített sátrak és az összes melegételt kínáló szolgáltatótól elvárják idén, hogy egy maximum 2500 forintos főételt is kínáljanak.

Idén 30 éves a Sziget Zrt.: 1993-ban indult el a fesztivál, mely Magyarország legfontosabb, legnagyobb kultúrterméke. Éppen ezért az ünneplésről szól az idei, de egy új korszak kezdete is. A 2020-as és a 2021-es szezon összesen 2,2 milliárdos veszteséget generált, hiszen nem tudták megrendezni a fesztivált, a tavalyi évet viszont már 400 milliós haszonnal zárták – mondta el Kádár Tamás a keddi sajtótájékoztatón. Mint kifejtette, a  kulturális szektor kvázi magára maradt a pandémia alatt és után, nem sok támogatást kaptak, ami segített volna átvészelni ezt az időszakot.

A főszervező tájékoztatást adott az elővételes eladások alakulásáról is, melyek komoly bizakodásra adnak okot: jó ütemben fogynak a heti- és a napijegyek – bőven 100 ezer fő feletti külföldi vendégre számítanak. Ugyanakkor szeretnék visszacsalogatni a magyarokat is, ennek a manifesztuma a diákjegy, melyet megújítottak, és kifejezetten jó konstrukciókban lehet hozzájutni.

Eddig a pénteki, a szombati és a keddi napijegyek fogynak a leggyorsabb ütemben, ezek talán teltházas napok lesznek. Ezeken a napokon lép fel az Imagine Dragon, David Guetta, Billie Eilish. A hatnapos formátumot idén is tartják, mivel jól működött tavaly, ezen kívül pedig csak kedden ért rá a fő fellépőjük, Billi Eilish.

A legfontosabb megújulás a Sziget kényelmi szintjén valósul meg idén, főként a külleme, mely a fesztiválélményt emeli majd. Az e téren elért korábbi vezető pozícióját szeretné visszanyerni a rendezvény.

Éppen ezért sok újításra lehet majd számítani: a toi toi-ok megszűnnek 90 százalékban és helyette konténeres angol wc-k lesznek, és a Sziget bármelyik pontján 150 m-es körzetben lesz egy nagy, kulturált blokk. Ezen felül  megújulnak a kempingterületek is: több telepített szállás is lesz azoknak, akik 3-6 napra érkeznek. Ők oda beköltözhetnek, és a szervezők reményei szerint így csökkenteni lehet majd az otthagyott (sátor) hulladék mennyiségét.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Komoly szintlépés lesz a vendéglátásban is, elsősorban az ételek terén. Átalakították a kínálatot: idén már mindenhol elérhető lesz vegán és vega opció is, sőt, kötelező minden egységben a budget food-ot, azaz jóárasított főételt kínálni,

melynek ára maximum 2500 forint lehet és egy teljes értékű étkezésnek kell megfelelnie.

Az italok árával kapcsolatban elhangzott, hogy erről még pontos információik nincsenek, még egyelőre azt sem tudják mennyiért kapják őket, így nem tudni, menynibe fog kerülni egy korsó sör 2023-ban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm