21 °C Budapest
Portrait of grey wolf in the forest

Hivatalos: nyomoznak a Svájcból Borsodba keveredett farkas kilövésének ügyében

2023. április 13. 13:12

Büntetőeljárás folyik a Borsod megyében kilőtt, jeladóval felszerelt farkas ügyében. Az állat Svájcból keveredett Magyarországra, 2000 kilométert tett meg pár hónap alatt.

Természetkárosítás bűntett miatt folyik büntetőeljárás - a sajtóhírek szerint - Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Hidasnémetinél kilőtt farkas ügyében - derült ki az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálatának MTI-hez eljuttatott válaszából.

A Boon.hu korábban azt írta, hogy információik szerint a Nemzeti Nyomozóiroda vizsgálódik a Magyarországon kilőtt, svájci jeladóval ellátott farkas ügyében. Az ORFK megerősítette, hogy büntetőeljárás folyik az ügyben, amit a KR Nemzeti Nyomozó Iroda folytat természetkárosítás bűntette miatt. Hozzátették, hogy az ügy részleteiről az eljárás jelenlegi szakaszában nem áll módjukban tájékoztatást adni.

Az állat Svájcból indulva 2022 júniusa és 2023 márciusa között 2000 kilométert tett meg Magyarországig. A farkasok 2001 óta fokozottan védett fajnak számítanak Magyarországon, ezért nem vadászhatók. A farkas engedély nélküli elejtése – beleértve a lelövést vagy más módon történő elpusztítást –, károsítása, zavarása bűncselekmény, ami három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm