8 °C Budapest
man getting hair cut with razor

Luxusfizetéséről vallott Frohner Fecó: ennyit keres ma egy sztárfodrász Magyarországon

2023. február 26. 13:58

Havi egy-másfél millió forintot kereshet egy sztárfodrász Magyarországon. Frohner Fecó most arról beszélt, az átlagköltés Budapesten 30 ezer forint a fodrászoknál, de ő nem tudna olyan összeget mondani, amit ne fizetnének ki a vendégei. Young G pedig arról beszélt, hogy manapság mennyit lehet elkérni egy-egy fellépésért.

Frohner Fecó Magyarország egyik legismertebb sztárfodrásza. Körülbelül 300 vendég jár hozzá, van, aki évente kétszer, más kéthetente. Megfordul nála 16 éves srác és 70 pluszos nagymama is.

A Fókusz megnézte az egyik sztárfodrász árlistáját. 8500 forint a legkisebb, 49 ezer a legnagyobb összeg rajta, de vajon mennyit költ egy ilyen helyen átlagban egy vendég?

Budapesten 30 ezer forint az átlagköltés a nőknél, ha hajfestésről van szó. A plafon a csillagos ég, most már nem tudsz olyan összeget mondani, aminél ne lenne olyan vendég, aki kifizeti

– magyarázta Fecó. A riport szerint ha napi hét vendéggel számolunk, akiknek a fele férfi – ők kevesebbet költenek –, a másik fele nő, akik közül nem mindenki fest hajat, fejenként átlagosan legalább 25 ezer forintot hagynak egy sztárfodrásznál, az napi 175 ezer forint bevételt jelent, azaz havonta 3 és félmilliót. Plusz még borravaló is van, alkalmanként minimum 2-3 ezer forint. Vagyis naponta 15-20 ezer, havonta 300-400 ezer.

Frohner Fecó elmondása szerint az anyagköltség teszi ki az ár 10-15 százalékát, az energia pedig közel 20 százalékot visz el. Adózni is kell, esetleg alkalmazottakat fizetni, bérleti díjat, ha nincs a szalon a fodrász tulajdonában.  Mindent összevetve tehát átlagosan még így is megmarad egy neves fodrász bevételének legalább 50 százaléka, vagyis mindennel együtt úgy másfél-kétmillió forint havonta.

A fizetésem nagy részét én inkább elrakom. Nincs időm elkölteni, annyit dolgozok, meg annyit járok az RTL-be. Gyűjtök lakásra vagy házra, nekem ez egy jövőbeli tervem, meg újabb vállalkozások

– válaszolta Frohner Fecó arra a kérdésre, hogy mire költi a fizetését.

Young G a Való Világ 4. szériájában tűnt fel VV Béci néven, még 2010-ben. A zenei karrierje ezután indult be, azóta egymást érik a fellépések. Nála is volt olyan, hogy 6 bulit lenyomott egyetlen nap alatt.

Most mindenki felvitte az árát, mert eddig egyébként kvázi potom összegeket, 150 ezer forintokról beszélünk, amiket fellépésenként keresni lehetett. Most már minimum 350-500 ezer környékén van a klubozás. Hogyha élő zenekarral mész fellépni, az egyre jobban megemeli a büdzsét

– magyarázta a gázsikat, hozzátette, az élő zenekar esetében már milliókról beszélhetünk a rapper szerint.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az A kategóriás sztároknak a legnagyobb a fellépési díjuk, ők most nagyjából tízen, tizenöten lehetnek Magyarországon. A középkategóriás zenészek körülbelül feleannyiért koncerteznek, ők nagyjából százan vannak. Ehhez jöhetnek még szerzői jogdíjak is. Az Artisjus legutóbbi adatai szerint 2021-ben 29 magyar zenész kapott havi egymillió forintnál is nagyobb összeget a lejátszott dalaik után. 

A videómegosztók, valamint a különböző zenei-streamelő oldalak is jól fizetnek, Young G-nek például 150 milliós nézettségű Youtube-csatornája van. Mindezek passzív jövedelemként milliós bevételeket jelenthetnek éves szinten.

Gondoljunk bele, hogyha egy Budapest Parkot megtöltesz, ott 10 ezer ember van. Hogyha te csinálod a rendezvényt, te csinálod a marketingjét, ebben nagyon sok pénz van, nagyon sokat lehet keresni

– magyarázta Young G. Ám a legtöbb zenésznél a kiadások is nagyok, egy videoklip-forgatás például akár másfél millió forintba is kerülhet.

A DJ Szövetség adatai szerint körülbelül 5000 DJ van most Magyarországon, közülük 200-an élnek ebből. A Fókusz szerint a középkategóriás DJ-k 100 ezer forint körüli összegért mennek el fellépni. Azaz ők évente mintegy 10 millió forintot keresnek. Persze egy sztár DJ-nek sokkal nagyobb a honoráriuma.

Borbély Gyula 27 éve foglalkozik a legnagyobb magyarországi klubok menedzselésével és fellépők szervezésével. Szerinte a sztár DJ-k akár olyan 200-300 ezer forintot is kereshetnek egy fellépéssel.

300 fellépés 300 ezer forinttal számolva évente 90 milliós bevételt jelent. Ráadásul a megrendelő még a DJ útiköltséget is fizeti, néha taxiáron. Egy-egy fellépés most már általában mindössze 60 perces zenélést jelent. Régen egy szett 120 percig tartott, aztán ezt a DJ-k lecsökkentették 90 percre, néhány éve pedig egy órára.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Az Ötöslottó nyerőszámai a 16. héten

Kihúzták az Ötöslottó 16. heti nyerőszámait, a sorsolást pedig ezúttal is élőben közvetítette a Pénzcentrum. Vajon elvitte valaki az 1,5 millárd forintos főnyereményt?

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 13:12
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem