15 °C Budapest
Money of Hungary. Hungarian forint bills. HUF banknotes. 10000 forintok. Business, finance, news background.

Kocsmában buktak le a pénzhamisítók: tintasugaras nyomtatóval gyártották a 10 ezreseket

2023. február 3. 22:02

Tintasugaras nyomtatóval készített 10 ezer forintos bankjegyeket B.R. és társai, akik végül egy szabolcsi település presszójában buktak le a hamis pénzzel – számolt be a Nyíregyházi Törvényszék.

Elrendelte a Nyíregyházi Járásbíróság B.R. letartóztatását egy hónapra bűnszövetkezetben elkövetett pénzhamisítás vádjával. A gyanúsítottak 2022. júniusában egyeztek meg, hogy egy tintasugaras nyomtató segítségével fognak 10 ezer forintos bankjegyeket nyomtatni, amivel a hónap végén egy szabolcsi település presszójában akartak fizetni.

B.R. büntetett előéletű, jelenleg is több büntetőeljárás folyik ellene és egy kiemelkedő tárgyi súlyú, 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja őt a nyomozó hatóság. Éppen ezért lehet arra számítani, hogy B.R. abban az esetben, ha szabadlábon marad megszökne a hatóságok elől. A társai vele ellentétben szabadlábon védekezhetnek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?