-1 °C Budapest
Damu Roland MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Nem kapja meg örökségét Damu Roland lánya: bíróságon köthet ki az ügy?

2023. január 25. 09:45

Damu Roland lánya, a hét éves Maja örökölte apja összes tartozását és ingóságát. A kislány gyámja azonban lemondott az örökségről, egyedül a gitárra tartottak igényt. Azonban azt mind a mai napig nem kapták meg – számolt be a Blikk.

Alig több mint egy évvel ezelőtt hunyt el Dami Roland, akinek 7 éves lánya, Maja örökölte a férfi vagyonát. Erről a kislány gyámja a lány nevében lemondott, miután az örökség nagyrészben tartozást tartalmazott, egyedül a férfi gitárját tartották meg.

A gitárt a mai napig sem kaptuk meg, hiába született erről jogerős hagyatéki végzés, illetve telt le az átadására kiszabott határidő – mondta el Maja gyámja, aki azt is elárulta, hogy miket hagyott maga után a férfi.

A hagyatéki eljárás során tételesen felsoroltak mindent: a listán szerepelt tíz pár zokni, három alsónadrág, egy ágynemű huzattal, egy márkás napszemüveg, egy Samsung tévé, néhány óra és egy gitár. Ezek közül csak a gitárra tartottam igényt, emlékképpen Majácskának, aki hihetetlenül tehetséges

– mesélte akkor a kislány gyámja, hozzátéve, hogy a többi holmival egyetemben a gitár is a színész egyik barátjánál van egy raktárban. Azt azonban nem tudják pontosan, hogy hol.

Azt reméltük, minden nehézség nélkül eljuttatják hozzánk a hangszert. Nagyon fáj, hogy most, amikor tényleg csak egy emléket szeretnénk a kis Majának tőle, ezt sem kapjuk meg

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

– mondta el Katalin, aki 15 napot adott arra, hogy megkapják a férfi gitárját, ellenkező esetben a közjegyzőhöz fog fordulni, és jogi útra tereli az ügyet.

 

Fotó: Koszticsák Szilárd, MTI

NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 4. játékhéten

Kihúzták a Hatoslottó 2023/4. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így az 5. héten 360 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatos...

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 3. péntek
Balázs
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?