35 °C Budapest
Damu Roland MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Nem kapja meg örökségét Damu Roland lánya: bíróságon köthet ki az ügy?

2023. január 25. 09:45

Damu Roland lánya, a hét éves Maja örökölte apja összes tartozását és ingóságát. A kislány gyámja azonban lemondott az örökségről, egyedül a gitárra tartottak igényt. Azonban azt mind a mai napig nem kapták meg – számolt be a Blikk.

Alig több mint egy évvel ezelőtt hunyt el Dami Roland, akinek 7 éves lánya, Maja örökölte a férfi vagyonát. Erről a kislány gyámja a lány nevében lemondott, miután az örökség nagyrészben tartozást tartalmazott, egyedül a férfi gitárját tartották meg.

A gitárt a mai napig sem kaptuk meg, hiába született erről jogerős hagyatéki végzés, illetve telt le az átadására kiszabott határidő – mondta el Maja gyámja, aki azt is elárulta, hogy miket hagyott maga után a férfi.

A hagyatéki eljárás során tételesen felsoroltak mindent: a listán szerepelt tíz pár zokni, három alsónadrág, egy ágynemű huzattal, egy márkás napszemüveg, egy Samsung tévé, néhány óra és egy gitár. Ezek közül csak a gitárra tartottam igényt, emlékképpen Majácskának, aki hihetetlenül tehetséges

– mesélte akkor a kislány gyámja, hozzátéve, hogy a többi holmival egyetemben a gitár is a színész egyik barátjánál van egy raktárban. Azt azonban nem tudják pontosan, hogy hol.

Azt reméltük, minden nehézség nélkül eljuttatják hozzánk a hangszert. Nagyon fáj, hogy most, amikor tényleg csak egy emléket szeretnénk a kis Majának tőle, ezt sem kapjuk meg

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

– mondta el Katalin, aki 15 napot adott arra, hogy megkapják a férfi gitárját, ellenkező esetben a közjegyzőhöz fog fordulni, és jogi útra tereli az ügyet.

 

Fotó: Koszticsák Szilárd, MTI

NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 17. szerda
Endre, Elek
29. hét
Július 17.
Emoji világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem