1 °C Budapest
Megszólalt Zacher Gábor: egyszeri droghasználat is okozhatta a rendőrgyilkosságot

Megszólalt Zacher Gábor: egyszeri droghasználat is okozhatta a rendőrgyilkosságot

2023. január 17. 15:01

Zacher Gábor toxikológus nem győzi hangsúlyozni, hogy kiszámíthatatlan hatásuk van a ma piacon lévő szereknek, azonban a rendőrkéselő magatartását önmagában a személyiségzavar is kiválthatta a szakember szerint – írta meg az RTL.

Sz. Szilárd múlthét csütörtök este késsel támadt a vele szemben intézkedő rendőrökre. Az eset során egyikük, a 29 éves Baumann Péter életét vesztette. Az elítélt kirendelt védőügyvédje szerint Sz. Szilárd aggasztó, nyöszörgő hangokat hallott a felső szomszédjától és azt hitte, hogy bajban van.

Zacher Gábor toxikológus az ügy kapcsán a Fókusznak elmondta, hogy akár egyszeri droghasználat után is jelentkezhetnek ilyen, hallucinációs tünetek.

A környezettel való kapcsolat elvesztése, a realitásérzéknek az elvesztése, indokolatlan erőszak – számtalan tünetet produkálhatnak azok a szerek, amelyek kint vannak a piacon

– mondta a toxikológus, kihangsúlyozva, hogy a személyiségzavar akár önmagában is vezethet ilyen magatartáshoz, de a kábítószerhasználat is hatással lehet a mentális betegek tüneteire: felerősítheti azt.

Teljesen bizonytalanná tudja tenni, hogy az illetőre hogyan hat a kábítószer. Az esetek jelentős részében a tünetek fokozódását tudja okozni

– húzta alá.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Végh József kriminálpszichológus szerint a cselekmény elkövetése nyilvánvalóan valamilyen befolyásoltság alatt áll. Legyen szó alkoholról, kábítószerről, gyógyszerről, vagy akár a tettes elmeállapotáról. Bár utóbbiról csak a vizsgálatok után lehet biztosat mondani.

Valami megjelent a fantáziában, aminek engedelmeskedett. (…) Nekem is volt hasonló esetem, amikor a beavatkozókat kéményseprőnek nézték

– idézte fel a szakértő.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 28. szombat
Károly, Karola
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?