6 °C Budapest
Budapest, 2019. március 23.Az Ötöslottó kézi számgolyói a SzerencseSzombat közvetítése elõtt, az Ötöslottó és a Joker élõközvetítése elõtt a budapesti Fortuna stúdióban 2019. március 23-án.MTI/Mónus Márton

Hisznek a szerencséjükben a babonás magyarok: másfélszer annyian lottóznak péntek 13-án

2023. január 12. 13:31

Rendszeresen fokozódik a játékkedv, ha péntek 13-ára esik. A nemzeti lottótársaság adatai szerint a babonásnak vélt napon a klasszikus szerencsejáték termékeket keresik a szerencsevadászok, így kiemelkedően teljesít a sorsjegy és az Ötös-valamint a Hatoslottón is többen keresik a szerencséjüket. A két számsorsjáték halmozódása folytatódik, az Ötöslottón 2 milliárd, a Hatoslottón pedig 1.275 milliárd forint várja a szerencsevadászokat.

Péntek 13-án többen próbálnak szerencsét, a 13-as szám pedig szerencseszámként is az egyik legnépszerűbb a hazai játékosok körében. Évente legfeljebb három alkalommal esik egybe a hét ötödik napja a hónap tizenharmadik napjával, ezért péntek 13-án sokkal többen teszik próbára a szerencséjüket, mint az átlagos hétköznapokon. A Szerencsejáték Zrt. adatai szerint a legtöbben a sorsjegyet választják, a legutóbbi babonásnak hitt dátumon 69%-kal több kaparós fogyott, mint egy átlagos pénteken. A második legnépszerűbbek a lottójátékok, tavaly a Skandináv lottón 71%-kal, a Hatoslottón 66%-kal, az Ötöslottón pedig 43%-kal ugrott meg a kereslet.

2023-ban már januárban péntekre esik 13-a, ami most különösen vonzó lehet a babonásoknak, hiszen az Ötös- és a Hatoslottón is 11 hete halmozódik a főnyeremény. Magyarország két legismertebb lottójátéka milliárdokkal várja a játékosokat, a Hatoslottón 1,275 milliárd a várható főnyeremény, az Ötöslottón pedig már 2 milliárdot és a telitalálatos. De nem csak a főnyeremény duzzad, hiszen az Ötöslottón a legutóbbi sorsolás alkalmával a kéttalálatos, a nyertesek már rekordösszegű, 3 300 forintnak örülhettek a két helyes tippért cserébe. Tovább halmozódik az Eurojackpot is, az európai lottójátékon legutóbb decemberben született telitalálatos, akkor egy magyar szerencsés bruttó 30 milliárdos forintot is meghaladó összeggel lett gazdagabb. Az Eurojackpoton 9 hete halmozódik a főnyeremény, így a pénteki sorsoláson bruttó 20 milliárd forint várja a szerencsevadászokat.

A Péntek 13-hoz kapcsolódóan külön akcióban is gazdára talál a szerencse, hiszen a januári szerencsenapok részeként péntek 13-án az Ötöslottót megjátszók között 13x1 millió forintot, a Hatoslottót játszók között 13x500 ezer forintot, a Puttón ikszelők között pedig 13x400 ezer forintot sorsolnak ki.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 4. játékhéten

Kihúzták a Hatoslottó 2023/4. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így az 5. héten 360 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatos...

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 2. csütörtök
Karolina, Aida
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?