-1 °C Budapest
german lotto with euros

Bukhatja 32 milliárd forintját az Eurojackpot magyar nyertese: még koránt sem dőlhet hátra

2022. december 10. 09:56

Péntek este egy magyar szerencsés több mint bruttó 32 milliárd forintot nyert az Eurojackpoton. Azonban még koránt sem nyugodhat meg, hiszen a kifizetésig még hátra van az adminisztráció. Aminek nulladik lépése, hogy 90 napon belül kell jelentkezni kell a Szerencsejáték Zrt.-nél, aztán kezdődhet a folyamat. Ha ez nem történik meg, akkor ugrik a pénz. Amire meglepő módon volt már precedens, nem is olyan régen.

December 9-én kihúzták az Eurojackpot 2022/49. heti nyerőszámait: 6; 8; 13; 21; 32; 3; 6. Egy szerencsés magyar pedig meg is nyerte a főnyereményt, így forintba átszámolva több mint bruttó 31 milliárd forinttal lett gazdagabb.

A nyertes ugyanakkor még koránt sem dőlhet hátra élvezve az ingyen milliókat, hiszen a szabályok szerint nem elég csupán a megfelelő számokat beikszelni! A nyertesnek ugyanis a sorsolás napjától számított 90 napon belül kell jelentkeznie a Szerencsejáték Zrt.-nél. Az ilyen rendkívül nagy összegű nyeremények esetére külön telefonszámot tart fenn a lottótársaság - ez az úgynevezett nagynyertes-vonal. A telefonszám a www.szerencsejatek.hu oldalon és minden értékesítőhelyen megtalálható.

A társaság eddigi nagy nyertesekkel kapcsolatos tapasztalatai alapján elmondható, hogy a játékosok többsége csak akkor hiszi el igazán, hogy ő ütötte meg a főnyereményt, ha már kifizetésre került a pénz.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem mindig magától értetődő

Bár az, hogy jelentkezünk a pénzünkért nagyon is triviálisnak tűnik, de nem minden esetben történik meg. Az utolsó ilyen eset a Pénzcentrum értesülései szerint 2018 nyarán történt, amikor is senki sem jelentkezett a jackpotért járó 1 milliárd 688 millió forintos nyereményért.

További érdekesség az is, hogy bár a nyereményátvételek minden nyerőosztályban bőven 90 százalék fölött vannak. Lapunk korábbi kalkulációi szerint több ezer két találatos szelvény lapulhat az emberek zsebébe hétről hétre, amit nem váltanak be.

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső EUROJACKPOT aloldalunkon

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 4. játékhéten

Kihúzták a Hatoslottó 2023/4. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így az 5. héten 360 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatos...

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 3. péntek
Balázs
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?