0 °C Budapest
Lottery balls

Eszement összeg várja a magyarokat az európai szuperlottón: tízmilliárdokat lehet kedden kaszálni

2022. november 7. 18:31

Az idén 10 éves nemzetközi lottójáték újra rekordot döntött - írja közleményében a Szerencsejáték Zrt. A nemrég megújult számsorsjáték jackpotja elérte a halmozódás maximális szintjét, vagyis a keddi sorsoláson bruttó 120 millió euró, átszámítva bruttó 48,8 milliárd forint várja a játékosokat.

Magyarországon 124 hete nem született telitalálatos az Eurojackpoton, a 18 országban elérhető játékon utoljára szeptember 7-én, egy spanyol játékos vihette haza az akkor több mint 20 millió eurót érő főnyereményt. A maximális főnyereménynek legutóbb egy dán szerencsés örülhetett, aki július 22-én 120 millió euróval lett gazdagabb, és aki egyébként az első olyan játékos, aki a maximális, 120 millió eurós összegnek örülhetett.

Európa legismertebb lottójátéka idén 10 éves, az évforduló alkalmával pedig megújult az Eurojackpot. Március 25-től a sorsolások számát megduplázták, már nem csak pénteken, hanem kedden is esély nyílik a szemkápráztató összeg megnyerésére, a maximális főnyeremény pedig bruttó 90-ről 120 millió euróra, azaz átszámítva 48,8 milliárd forintra emelkedett.

Az Eurojackpot 2012-es indulása óta összesen 126-an tippelték meg helyesen az 5+2 számot, a legtöbb telitalálatos nyertes eddig 2021-ben született, összesen 18, a legtöbb 5+2 találatos egy húzáson 2017. január 6-án és 2018. november 16-án került ki, mindkét sorsolási napon 5-5 telitalálatost jelentett a játék. A játék indulása óta az összes nyerési osztályt figyelembe véve összesen 417 494 714-en örülhettek. Amennyiben a keddi sorsoláson egy szerencsés helyesen tippeli meg a számokat, örökre beírhatja magát a játék történetébe, hiszen nem csak a legmagasabb főnyereménnyel gazdagodhat, hanem ő lesz a megújult Eurojackpot második olyan telitalálatosa, aki a maximális, 120 millió eurós halmozódási összeggel térhet haza.

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső EUROJACKPOT aloldalunkon

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai az 5. játékhéten

Kihúzták a Hatoslottó 2023/5. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 6. héten 484 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatoslottón.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?