6 °C Budapest
Tractor ploughing field on a Gloucestershire farm, aerial view.  Captured by a licensed UAV operator with a permission for aerial work.

Kiakadt a Házasodna a gazda Zsolt gazdája: sokan irigységből le akarják húzni a másik embert

2022. október 4. 08:16

Kövesdy Zsolt, a Házasodna a gazda című reality műsor Zsolt gazdája hamar megtanulta, hogy a vidéki élet szépségei nem a lazsálásról, hanem a kemény munkáról szólnak. Erre is születni kell, de ha megtapasztalja az ember az állatokkal való törődést, olyan pluszt kap az életében, ami nélkül később már nem tud, és nem is akar boldogulni.

A Hello Vidék arról beszélgetett Kövesdy Zsolttal, hogy számára honnan ért be az ötlet arra, hogy állattartással foglalkozzon, és hogyan tudnak jól működni családként a farmon. A gazda jelenleg lovakkal foglalkozik egy 27 hektáros tanyán. A 27 hektáron vannak termőföldjeik, kaszálók, legelők, teljesen önellátóak. Tartanak fejősbirkákat, bárányokat. A gazda elmondta, több lábon állnak, de erre manapság szükség is van.

Ha mi, gazdák nem léteznénk, nem lenne kenyér, nem lenne vaj, tej az embereknek, az alapvető élelmiszerek nem kerülnének az asztalukra, ahogy zöldségek és gyümölcsök sem. Ha minket szorongatnak gazdasági értelemben, azt minden egyes ember megérzi a saját bőrén. Kemény élet ez, rengeteg munkával, de mindig lesznek olyanok, akik ezt az utat választják. Azt mondom, erre születni kell, elhivatottság, motiváció nélkül nem megy

- mondta a Hello Vidéknek a gazda.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?