9 °C Budapest
Friends hanging out at big music festival

Óriásit robbantottak a magyar fesztiválok: hatalmas lökést adtak a nyári turizmusnak is

2022. szeptember 2. 19:33

Két év kihagyás után ezen a nyáron ismét a fesztiváloké volt az egyik turisztikai főszerep Magyarországon. A legismertebb hazai rendezésű események, mint a VOLT Fesztivál, a Balaton Sound, a Fishing on Orfű, a VeszprémFest, az EFOTT, a Campus, vagy a Sziget Fesztivál idén is számos hazai és külföldi vendéget mozgattak meg országszerte. A nagy, többnapos rendezvények továbbra is népszerűek hazánkban, melyet a szállásfoglalási adatok emelkedése is bizonyít.

Két év kihagyás után ezen a nyáron ismét a fesztiváloké volt az egyik turisztikai főszerep Magyarországon. A legismertebb hazai rendezésű események, mint a VOLT Fesztivál, a Balaton Sound, a Fishing on Orfű, a VeszprémFest, az EFOTT, a Campus, vagy a Sziget Fesztivál idén is számos hazai és külföldi vendéget mozgattak meg országszerte. A nagy, többnapos rendezvények továbbra is népszerűek hazánkban, melyet a szállásfoglalási adatok emelkedése is bizonyít.

A nyári szezont Nyugat-Magyarország legismertebb fesztiválja, a VOLT nyitotta, amely 2022. június 21-25. között fogadta közönségét. Az ötnapos esemény alatt 15 ezer vendéget és 20 ezer vendégéjszakát regisztráltak a soproni szálláshelyeken, ami közel négyszerese volt az előző évi júniusi hasonló időszaknak. Kiemelkedő volt a növekedés a belföldi vendégek esetében, hiszen a szálláshelyeken regisztráltak 95 százaléka hazai látogató volt.

A legnépszerűbb Balaton parti fesztivált, a Balaton Sound-ot – amely idén a B my Lake-nek is otthont adott − 2022. június 29-e és július 2-a között tartották. A rendezvény ideje alatt 30 ezer vendégéjszakát regisztráltak Zamárdiban, ami közel ötszörösét jelentette az egy évvel korábbi, hasonló időszak alatt eltöltött vendégéjszakáknak. A külföldi vendégéjszakák dinamikus emelkedésének köszönhetően a fesztivál idején Zamárdiban a vendégéjszakák több mint fele, 52%-a külföldiektől származott.

Az elsősorban alternatív és underground élőzenei produkciók rendezvényeként számontartott Fishing on Orfű alatt – 2022. június 29. - július 1. – 16 ezer vendégéjszakát regisztráltak az esemény helyszínén, Orfűn. Az idei adatok szerint több, mint négyszer annyian foglaltak szállást a Baranya megyei településre a fesztivál ideje alatt, mint tavaly.

Idén július 11-16. között rendezték meg a VeszprémFestet a királynék városában, Veszprémben. A rendezvény ideje alatt több mint 6 ezer vendégéjszakát regisztráltak, ami 5%-kal több az egy évvel korábbihoz viszonyítva.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az EFOTT-ra tavaly augusztust követően, idén július 13-17. között került sor Sukorón, a Velencei-tó partján. A rendezvény ideje alatt 7900 vendégéjszakát regisztráltak a település szálláshelyein, ami negyvennégyszerese volt az egy héttel korábbi, azonos időszak alatt eltöltött vendégéjszakáknak.

A Campus fesztivált Debrecenben, hagyományosan a Nagyerdei Stadion mellett tartották 2022. július 20-24. között. A rendezvény ideje alatt 13 ezer vendégéjszakát regisztráltak, ami 10%-kal több az egy évvel korábbiakhoz képest.

A fesztiválszezont a Sziget zárta a budapesti Hajógyári-szigeten 2022. augusztus 10-15. között. Az ötnapos esemény alatt 143 ezer vendég 274 ezer vendégéjszakát töltött el a főváros szálláshelyein, ami kétszerese az előző év augusztusi hasonló időszaknak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem