Friends hanging out at big music festival

Elképesztő nevekkel tér vissza debreceni Campus Fesztivál: rengetegen lehetnek idén

MTI
2022. július 10. 14:01

Két éve elmaradt, tavaly hazai fellépőkkel rendezték meg, idén azonban már a külföldi fellépők is visszatérnek a debreceni Campus Fesztiválra, amelyet július 20-24. között rendeznek meg a Nagyerdei Stadionban és környékén - emelték ki a szervezők a könnyűzenei és kulturális eseményt beharangozó sajtótájékoztatón szerdán.

Kósa Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője a fesztivál egyik helyszínén, a nagyerdei víztoronyban tartott eseményen azt mondta, akár a legsikeresebb fesztivál is lehet az idei Campus, Debrecen felkapott, trendi, izgalmas hellyé vált az utóbbi években, és a helyi lakosság is egyre inkább magáénak érzi a rendezvényt.

Papp László, Debrecen polgármestere hozzátette: jó döntés volt 2014-ben áthelyezni a Campus Fesztivál helyszínét a város melletti Vekeri-tó partjáról a Nagyerdőbe, városi, mégis erdei környezetbe. Szerinte jó esély van arra, hogy - mint a koronavírus-járvány előtti évben, 2019-ben - százezernél több látogatója lesz az idei fesztiválnak.

Miklósvölgyi Péter, a Campus Kft. ügyvezetője kiemelte, hogy több bérletet értékesítettek július 1-ig, mint 2019-ben. Mint megjegyezte, július 21-én, csütörtökön akár telt házas is lehet a fesztivál, amikor a szerte a világon óriási tömegeket megmozgató Tiesto lép fel a Campus nagyszínpadán.

Több változás is lesz: a bérletesek a karszalagokat már július 18-tól, hétfőtől átvehetik, a személyi igazolványok adatait a karszalagok QR-kódjához rendelik, így bármikor ellenőrizhető, az viseli-e a szalagot aki jogosult rá; több jegypénztárat nyitnak, és a főbejáratot visszahelyezik a ködszínház felőli sétányra - sorolta a főszervező.

Süli András, a Campus Fesztivál programigazgatója hozzátette: 19 programhelyszínen 215 zenei programmal és ugyanannyi más jellegű attrakcióval várják az érdeklődőket. "Szellemi feltöltődés és elkápráztatás" a fesztivál legfontosabb üzenete - mondta, megemlítve, hogy a külföldi fellépők között ott lesz Tiesto mellett Zara Larsson, Chase & Status, Sigala, a Toy Dolls, a Goodboys, Christian Löffler, a Jungle by Night, a Deez Nuts és Charlotta OC.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Fellép a Campuson rengeteg hazai előadó és zenekar, mások mellett Rúzsa Magdi, a Halott Pénz, a Tankcsapda, Kowalsky meg a Vega, a Wellhello, Majka & Curtis, Oláh Ibolya, Korda György és Balázs Klári. A szervezők számos kulturális programmal is készülnek, lesz dalszövegíró tábor, és bevonják a fesztivál helyszínei közé a Nagyerdei Szabadtéri Színpadot, ahol a Csokonai Színház szervez zenés, táncos, irodalmi programokat - mondta Süli András.

Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem (DE) kancellárja jelezte: ismét lesz a fesztiválon Egyetem tér, ahol a DE 33 szervezeti egysége mutatkozik be és kínál programokat. Megünneplik a 35 éves Erasmus-programot, fontos törekvésük a "nemzetköziesítés", miután az egyetemen több mint hétezer külföldi hallgató tanul, arányuk meghaladja hallgatói létszám 25 százalékát - emelte ki a kancellár.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Az Ötöslottó nyerőszámai a 16. héten

Kihúzták az Ötöslottó 16. heti nyerőszámait, a sorsolást pedig ezúttal is élőben közvetítette a Pénzcentrum. Vajon elvitte valaki az 1,5 millárd forintos főnyereményt?

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem