30 °C Budapest
Young redhead woman looking through a rail of clothing on hangers

Ki az a személyi stylist, stílustanácsadó, és miért van rájuk baromira szükséged?

2022. június 19. 09:31

Bár az utóbbi években kétségtelenül felkapott szakma lett a stylist, ugyanúgy, mint a stílus-, vagy színtanácsadó, sokan még mindig nincsenek tisztában azzal, kit is keressenek, ha öltözködési tanácsokra, segítségre van szükségük.

Először is fontos tisztázni, mik az alapvető különbségek a stylist, a stílustanácsadó, és a színtanácsadó munkája között. De nagyon fontos tudni azt is, mikor ajánlott szakember segítségét kérni; és mi alapján válasszunk magunknak megbízható szakembert.

Ki a stylist?

A stylist általában magazinok divatanyagin, televizós forgatásokon dolgozik. Egy kreatív team (sminkes, fodrász, stb.) segítségével, velük közösen álmodja, és valósítja meg, az adott fotózás/forgatás koncepcióját. Modellekkel, hírességekkel dolgozik, és nyilván a célok is különböznek a stílustanácsadó céljaitól. A televíziós stylist feladata, és felelőssége a műsorvezető képernyőképes megjelenése, illeszkedve az adott műsor jellegéhez, arculatához. A fashion stylist fotózásokon, reklámfilmeken dolgozik. Célja alapvetően a figyelemfelkeltés, emlékezetes, olykor meghökkentő outfit kialakítása. A szakember szoros együttműködésben van a stábbal, a szponzorokkal, illetve a műsorvezetővel is.

Miből áll a személyi stylist munkája?

Ő az, aki bizonyos ügyfél megbízásából, kifejezetten, és elsősorban az ő ruhaigényeit elégíti ki. Gondoskodik arról, hogy a különböző megjelenésekkor, alkalmakkor, az ügyfél kifogástalan, alkalomhoz illő öltözékben jelenjen meg. Vásárol az ügyféllel, adott esetben egyedül is, és az sem ritka, hogy házhoz szállítja a megfelelő outfitet. Természetesen kapcsolatot tart a tervezőkkel, sokszor a szetteket is együtt álmodják meg. Szolgáltatásait általában elfoglalt üzletemberek, és üzletasszonyok, médiaszemélyiségek, politikusok veszik igénybe. Miután ez egy bizalmi munkakör, a személyi stylist nem kizárólag projektalapon, hanem általában hosszú távon dolgozik együtt az ügyféllel.

Kinek segít a stílus-, és színtanácsadó?

Stílustanácsadóhoz elsősorban privát, hétköznapi emberek fordulnak segítségért, akik szeretnék megtalálni saját, önazonos stílusukat, és rátalálni az életvitelüknek megfelelő, kihasználható ruhadarabokra. A stílustanácsadás része az alkatelemzés, gardróbrendezés, és a stylisttal való közös vásárlás is. Célja a kornak, alkatnak, életvitelnek megfelelő stílus megtalálása, felépítése, amit a hordhatóság, kihasználhatóság jellemez. Általában projektalapon működik. A színtanácsadó a saját, számunkra legelőnyösebb színek megtalálásában segít, amik kiemelik szépségünket, amik által megjelenésünk üdébb, frissebb, kipihentebb lesz.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hogyan válasszunk szakembert?

A szakmák népszerűsége értelemszerűen együtt jár a “felhígulással” is, ezért célszerű körültekintően választani. Lekövethető referenciák, és szakmai háttér nélkül nem érdemes senkiben sem megbízni. Ma, az internet világában, nem telik sok ídőbe “leinformálni “ valaki szakmai előéletét. Fontos is, hiszen egy rossz döntés esetén a bizalom fog meginogni az olyan szakemberek irányába is, akik évtizedek óta, sok éves szakmai tapasztalat birtokában űzik ezt a szakmát.

Mikor ajánlott szakember segítségét kérni?

  • Amikor úgy érezzük, a ruháink nagy része már nem előnyös számunkra, nem komfortos viselésük.
  • Amikor az önbizalom nincs rendben, és szeretnénk egy “új arcunkat, színünket” felfedezni.
  • Amikor eldöntöttük, hogy innentől kezdve a felesleges ad-hoc jellegű pénzköltés helyett, tudatosan, csakis számunkra előnyös ruhadarabokat szeretnénk vásárolni.
  • Amikor megérett a gondolat, hogy felépítsünk egy önazonos, testalkatnak, színtípusnak megfelelőelőnyös ruhatárat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 4. hétfő
Ulrik
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?