12 °C Budapest
Colourful lottery balls in a rotating bingo machine.

Beütött a lottóláz: rekordösszegű nyeremény várja a magyar szerencsevadászokat

2022. június 17. 11:34

Fokozódik a lottóláz hazánkban, miután a Hatoslottó jackpotja a játék történetének ötödik legmagasabb összegével kecsegtet. A halmozódás az Ötöslottót is utolérte, a két számsorsjáték főnyereménye szinte fej-fej mellett emelkedik. 

16 hete nem született telitalálatos a Hatoslottón, a játék heti várható főnyereménye így meghaladta az 1,68 milliárd forintot, amivel a jackpot beírta magát a számsorsjáték történetébe, ennél magasabb főnyeremény ugyanis csak négyszer volt a Hatoslottón. Amennyiben a vasárnapi sorsolást követően csupán egy szerencsés telitalálos szelvényt adnak fel egy játékos, ő a Hatoslottó történetének harmadik legmagasabb nyereményével gazdagodhat. A játéktörténet során 2007-ben 2 milliárd, 2019-ben pedig 2,1 milliárd forint várta a játékosokat, míg előbbi esetében hárman, addig 2019-ben ketten osztoztak a főnyereményen.

Az eddigi legmagasabb összeget tavaly december 26-án húzták ki, a szerencsés nyertes az 51. játékhéten 3,165 milliárd forinttal lett gazdagabb. A második legmagasabb nyereményt 2008. szeptember 21-én vihette haza a játékos, akkor 2,958 milliárd forint volt a tét.

A növekvő várható főnyeremények természetesen a lottózói kedvet is növelik, hiszen a halmozódás kezdetéhez viszonyítva több mint 41 ezer szelvénnyel több fogyott. Míg a Hatoslottón 1,68 milliárd forint a várható főnyeremény, addig az idén 65 éves Ötöslottón 1,78 milliárd forint várja a szerencsevadászokat, ami szintén növeli a játékkedvet. Az Ötöslottón 10 hete nem talált gazdára a főnyeremény, a halmozódás kezdetéhez viszonyítva itt 26 ezerrel több szelvényt játszottak meg játékosaink. 

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső HATOSLOTTÓ aloldalunkon

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Friss! A Hatoslottó nyerőszámai a 38. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2022/38. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 39. héten 350 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatoslottón.

A Hatoslottó nyerőszámai a 37. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2022/37. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 38. héten 260 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatos...

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 26. hétfő
Jusztina
39. hét
Szeptember 26.
Az európai nyelvek napja
Szeptember 26.
A tiszta hegyek napja
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 25. 16:07