6 °C Budapest
Hungarian Currency: 500 Forint Banknote: Prince sovereign Ferenc II Rákóczi

Durva osztalék: rengeteg pénzt vett ki cégéből Kasza Tibi

2022. június 1. 15:31

Az Kasza Tibi internetes kiskereskedelemmel foglalkozó cége, a Manker Beauty Kft. a tavalyi beszámolója alapján közel kétmilliárd (1,928 milliárd) forintnyi árbevételt termelt. A médiaszemélyiség nem egyedüli tulajdonosa a cégnek, hiszen felesége Darai Andrea és testvére, Kasza Gábor is társtulajdonosok, számolt be a 24.hu.

Kasza Tibi cége, a Manker Beauty az éves beszémoló alapján átlagosan napi ötmillió forint árbevételt termelt a tavalyi évben, amivel közel 2 milliárd forintot termelt egy év alatt. Ebből összesen 783 millió forint maradt meg az adózás után. Ebből 780 millió forintot osztalékként fizettek ki a tagok között a részesedésük arányában.

Ez azért is nagy eredmény, mert 2020-ban a vállalkozásnak 2020-ban egyáltalán nem volt bevétele, és az azt megelőző évben is csak 10, illetve 40 millió forint. De nem ez az egyetlen cég, ami megtalálható a Kasza-Darai-univezumban: a Challange Diet Kft-vel mindenki találkozhatott már, hiszen óriásplakátokon hirdetik országszerte, hogy a termékek segítségével fogyott le drasztikusan Kasza Tibi.

A Challange Diet tavaly bruttó 788 millió forintnyi árbevételt termelt. Ez az összeg az eredménytartalékba került a beszámolók szerint. A fenti cégeken felül 2006-ban alapították a Kasza testvérek a GoldenEye Kreatív Kft-t, ami a hírek szerint 2020-ban bruttó 82 milliót, míg tavaly bruttó 72 milliót hozott a konyhára.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem