14 °C Budapest
Young supporter man watching football game on television sitting at home couch with ball beer and chips in stress dejected and disappointed for failure shouting and complaining. Emotional fan watching the game of your favorite team

Nagy változás az Oscar-gálán: ezeket a díjakat adják át hamarabb, hogy rövidebb legyen az adás

MTI
2022. február 23. 20:01

Még az Oscar-gála élő közvetítése előtt átadnak nyolc díjat a nézőszám növelése és a feszesebb tempójú műsor érdekében - jelentette be tagjainak egy kedden elküldött levélben az amerikai filmakadémia.

David Rubin, az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS) elnöke arról tájékoztatta a mintegy tízezres tagságot, hogy a vágás, a látványtervezés, a hang, a smink és haj, az eredeti filmzene és a három rövidfilmes kategória - a rövid dokumentumfilm, a kisjátékfilm és a rövid animáció - Oscar-díját közvetlenül a gála előtt adják majd át a Los Angeles-i Dolby Színházban. A ceremóniának ezt az egy órával hamarabb kezdődő részét nem élőben közvetítik, a köszönőbeszédeket megvágva illesztik majd be az élő, háromórásra tervezett műsorba. Rubin hangsúlyozta, hogy ezzel a megoldással azért mind a nyolc nyertes átélheti az "Oscar-pillanatot". Az elnök szerint erre a változtatásra az Oscar-gála egészséges jövője érdekében volt szükség.

Rubin kifejtette, hogy mivel az Oscar-gála élőben közvetített televíziós műsor, a tévénézőket kell előnyben részesíteni, és olyan műsort kell készíteni, amely növeli a nézettséget. Ez a kérdés már régóta vita tárgya. A most bejelentett lépést pedig annak tudatában tették meg, hogy az Oscar-jelöltek életre szóló élményét is meg kell őrizni.

Ez a döntés egy esélyes magyar jelöltet is érint az egyik kategóriában: a legjobb látványtervezés jelöltjei között szerepel Sipos Zsuzsanna, a Dűne című film berendezőjeként.

Hosszú ideje fontolgatta a filmakadémia, hogy a 23 díjkategória néhány trófeáját adáson kívül adják át, a műsor kurtítása érdekében. 2019-ben már bejelentették, hogy négy kategória - az operatőr, a vágó, a smink és haj, valamint a kisjátékfilm - díjainak átadását előre felvett, vágott formában játsszák be a műsorban. A tagok tiltakozása miatt azonban végül a filmakadémia beadta a derekát, és pár nappal a gála előtt visszavonta a döntést.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az Oscar-ceremónia nézettsége azonban azóta is tovább esett. Tavaly a pandémia miatt megváltoztatott protokoll szerint készített műsort 9,85 millió néző látta, ami minden idők legalacsonyabb nézőszáma volt. A műsor felfrissítése nem csak az élő adást közvetítő ABC csatornát foglalkoztatja, idén a gála producerei Amy Schumer, Regina Hall és Wanda Sykes személyében három házigazdát is választottak a program színesítéséhez.

A 94. Oscar-díjátadó ceremóniát március 27-én, vasárnap este tartják a Los Angeles-i Dolby Színházban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem