18 °C Budapest
Mole hills in early spring on the lawn

Elképesztő kincset talált kertjében a magyar férfi: több mint tízmilliót ért a furcsa vakondtúrás

2022. január 18. 09:28

16. századi ezüstpénzleletet talált egy férfi Simontornyán a kertjében. A lelet becsült anyagi értéke 12 millió 794 ezer forint – írja a teol.hu

2020 őszén bukkant rejtélyes vakondtúrásra egy Simontornyán élő férfi. Mint később kiderült a túrásban egy korsó volt, amiben ezüstpénzek voltak. A tulajdonos a helyszínen annyira meglepődött, hogy nem is folytatta a korsó feltárást, azt végül a Wosinsky Mór Megyei Múzeum régészei fejezték be. Az érmék értékének becslését azonban már Tóth Csaba, a Magyar Nemzeti Múzeum numizmata szakértője végezte el.

A lelet becsült anyagi értéke: 12 millió 794 ezer forint, jelenleg a simontornyai várban van kiállítva a kincs egy vándorkiállítás részekeként. A becsületes megtaláló jutalmat kapott az illetékes hatóságok értesítéséért. Mint ismeretes, minden, ami a földben van az a magyar állam tulajdona. A talált leletek becsült értékének egyébként tíz százaléka, de legfeljebb kétmillió forint adható a megtalálóknak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 20. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2022/20. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 21. héten már  1 milliárd 390 millió forintért játszhatnak a játékosok.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 29. 07:30