Mid adult man backcountry skiing at retired Slocan Chief hut in Kokanee Glacier Provincial Park outside Nelson, BC Canada. cimlapi

Ez jócskán betehet a síszezonnak a szomszédban: a magyar turistákat is érinti

2021. november 8. 10:29

A szlovák kormány által meghatározott Covid-automata aránytalanul hátrányosan érinti a gasztronómiai szektort és a turizmust. Annak ellenére, hogy 2,5 millió szlovákiai lakos már megkapta a koronavírus elleni védőoltást, a számukra ígért kedvezmények eddig elmaradtak, így már a második téli turisztikai szezon is veszélybe kerül – állítja a Szlovák Idegenforgalmi Szövetség.

Veszélyben a szlovák síszezon - írja az Infostart. Az Idegenforgalmi Szövetség szerint a kormány által meghozott óvintézkedések egyáltalán nincsenek tekintettel a beoltott személyekre. A szövetség állítja, a Heger-kabinet korábban azt ígérte, hogy az új Covid-automata az oltottak számára egyenlő lesz a szabadsággal, viszont a fekete járásokban már nem jutnak semmiféle előnyhöz.

Marek Harbuľák, a szövetség elnöke elsősorban arra figyelmeztetett, hogy az ígéretek ellenére hamarosan 2,5 millió szlovák állampolgár nem veheti majd igénybe Szlovákiában a turisztikai szolgáltatásokat az idei téli szezonban, hiszen e héttől az ország nagy része fekete színre vált.

Négy olyan alapvető szolgáltatást említek meg, melyre a turisták igényt tartanak, ezek pedig a szállás, az étkezés, a wellness és a síelés. Csehországban, Lengyelországban, Ausztriában és Magyarországon ezek a szolgáltatások minden beoltott személy számára elérhetőek bármilyen jelentősebb korlátozás nélkül. Sajnálatos módon a szlovákiai helyzet teljesen más

– magyarázta Harbuľák, hogy az ígért szabadságot és a turisztikai szolgáltatásokat a szlovák állampolgárok kihasználhatják a szomszédos országokban, miközben a jelenleg érvényben lévő intézkedések már a második hazai téli turisztikai szezont veszélyeztetik. A Szlovák Idegenforgalmi Szövetség szerint a gasztronómiai és a turisztikai szektorban tevékenykedő vállalkozók megélhetése egyre nagyobb veszélyben van, így abban bíznak, hogy a kormány az elkövetkezendő napokban módosítja a Covid-automatát.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 4. hétfő
Ulrik
27. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. július 3. 16:06