0 °C Budapest
Így lehet számítógépes játékkal milliárdokat keresni: pofátlanul fiatalok robbantottak bankot

Így lehet számítógépes játékkal milliárdokat keresni: pofátlanul fiatalok robbantottak bankot

2021. október 18. 13:01

Október 19-én véget ért minden idők legnagyobb összdíjazású Dota 2 világbajnoksága. A győztes csapat több mint 5,6 milliárd forintot zsebelhetett be.

Október 19-én véget ért a Dota 2 világbajnokság, azaz a The International (TI). A e-sport világ egyik legnagyobb versenyének számító esemény összdíjazása 40 millió dollár, azaz átszámolva valamivel több mint 12 milliárd 443 millió forint volt. A teljes nyereményt a 18 résztvevő csapat között osztották szét úgy, hogy a győztes nem kevesebb, mint a nyereményalap 45,5 százalékát kapja.

A versenyt óriási meglepetésre egy kelet-európai csapat nyerte (a verseny történetében ilyen utoljára 2011-ben, azaz tíz éve történt). A Team Spiritben 3 orosz, és két ukrán játékos játszik, az átlagéletkoruk mindössze 21 (!) év volt. A meglepetéscsapat ezzel a teljesítménnyel minden idők legnagyobb pénzdíját tudhatja magáénak,

összességében 18,2 millió dollárt, azaz több mint 5,6 milliárd (!) forintot nyertek. Ez fejenként több mint 1,8 milliárd forintot jelent a csapat résztvevőinek.

A versenyen a második helyezett csapat a kínai PSG.LGD lett, igen, ez a csapat a foci világából is ismert Paris Saint-Germain által támogatott alakulat, akik egészen a döntőig magabiztosan meneteltek a világbajnoki cím felé, ott azonban elvéreztek. Összességében azért még így is sikerült 5,2 millió dollárt, azaz több mint 1,6 milliárd forintot összejátszaniuk.

A harmadik csapat a Team Secret, a negyedik pedig az Invictus Gaming lett, előbbi egy európai, utóbbi egy kínai csapat. 3,6, illetve 2,4 millió dollárt kerestek a szereplésükkel, ez 1,1, milliárd, illetve 746 millió forintot jelent a csapatoknak. Összességében a 7-8. helyen végző csapat is még több mint 1 millió dollárt zsebelhetett be, míg a 17-18. helyen végzetteknek be kellett érniük 100 000 dollárral, ami forintban számolva valamivel több mint 31 milliót jelent.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A verseny szervezési nehézségeiről már írtunk korábban, eredetileg Svédországban zajlott volna az esemény, de Covid-problémák miatt végül Bukarestbe vitték a versenyt. Érdemes megemlíteni, hogy a játékok nem máshol, mint a bukaresit Nemzeti Arénában zajlottak. Igen, ahol a foci Európabajnokság is. Ez pedig olyan, mintha Magyarországon a Puskás Arénában játszanának egy számítógépes játékkal a világ legjobbjai.

(Címlapkép - Dota 2 hivatalos Facebook-oldala)

NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai az 5. játékhéten

Kihúzták a Hatoslottó 2023/5. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 6. héten 484 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatoslottón.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 9. csütörtök
Abigél, Alex
6. hét
Február 9.
Pizza világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. február 8. 20:53