Így lehet számítógépes játékkal milliárdokat keresni: pofátlanul fiatalok robbantottak bankot

Így lehet számítógépes játékkal milliárdokat keresni: pofátlanul fiatalok robbantottak bankot

2021. október 18. 13:01

Október 19-én véget ért minden idők legnagyobb összdíjazású Dota 2 világbajnoksága. A győztes csapat több mint 5,6 milliárd forintot zsebelhetett be.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Október 19-én véget ért a Dota 2 világbajnokság, azaz a The International (TI). A e-sport világ egyik legnagyobb versenyének számító esemény összdíjazása 40 millió dollár, azaz átszámolva valamivel több mint 12 milliárd 443 millió forint volt. A teljes nyereményt a 18 résztvevő csapat között osztották szét úgy, hogy a győztes nem kevesebb, mint a nyereményalap 45,5 százalékát kapja.

A versenyt óriási meglepetésre egy kelet-európai csapat nyerte (a verseny történetében ilyen utoljára 2011-ben, azaz tíz éve történt). A Team Spiritben 3 orosz, és két ukrán játékos játszik, az átlagéletkoruk mindössze 21 (!) év volt. A meglepetéscsapat ezzel a teljesítménnyel minden idők legnagyobb pénzdíját tudhatja magáénak,

összességében 18,2 millió dollárt, azaz több mint 5,6 milliárd (!) forintot nyertek. Ez fejenként több mint 1,8 milliárd forintot jelent a csapat résztvevőinek.

A versenyen a második helyezett csapat a kínai PSG.LGD lett, igen, ez a csapat a foci világából is ismert Paris Saint-Germain által támogatott alakulat, akik egészen a döntőig magabiztosan meneteltek a világbajnoki cím felé, ott azonban elvéreztek. Összességében azért még így is sikerült 5,2 millió dollárt, azaz több mint 1,6 milliárd forintot összejátszaniuk.

A harmadik csapat a Team Secret, a negyedik pedig az Invictus Gaming lett, előbbi egy európai, utóbbi egy kínai csapat. 3,6, illetve 2,4 millió dollárt kerestek a szereplésükkel, ez 1,1, milliárd, illetve 746 millió forintot jelent a csapatoknak. Összességében a 7-8. helyen végző csapat is még több mint 1 millió dollárt zsebelhetett be, míg a 17-18. helyen végzetteknek be kellett érniük 100 000 dollárral, ami forintban számolva valamivel több mint 31 milliót jelent.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A verseny szervezési nehézségeiről már írtunk korábban, eredetileg Svédországban zajlott volna az esemény, de Covid-problémák miatt végül Bukarestbe vitték a versenyt. Érdemes megemlíteni, hogy a játékok nem máshol, mint a bukaresit Nemzeti Arénában zajlottak. Igen, ahol a foci Európabajnokság is. Ez pedig olyan, mintha Magyarországon a Puskás Arénában játszanának egy számítógépes játékkal a világ legjobbjai.

(Címlapkép - Dota 2 hivatalos Facebook-oldala)

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?