0 °C Budapest
Budapest, 2019. március 22.Lottószelvények a Szerencsejáték Zrt. Csalogány utcai lottózójában Budapesten 2019. március 22-én. Minden idõk harmadik legnagyobb nyereménye, 3,414 milliárd forint a tét az Ötöslottó hétvégi sorsolásán.MTI/Mónus Márton

Itt a főnyereményt érő kombináció? Ezt a 6 számot húzták ki legtöbbször a Hatoslottón

2021. október 17. 12:55

Május óta senki nem vitte el a Hatoslottó főnyereményét, így pedig a vasárnap délutáni sorsoláson már majdnem 2 milliárd forint a tét. Ez a járék 33 éves történetének második legnagyobb nyereménye, ami bizony igencsak lázba hozza a magyar szerencsevadászokat. Nem maradt ki az őrületből a Pénzcentrum szerkesztősége sem: mi a statisztikák alapján szeretünk dönteni arról, milyen számokat ikszeljünk be, úgyhogy megnéztük, a 33 év alatt mely nyerőszámok fordultak elő a legtöbbször. Mutatjuk a tuti kombinációt, illetve azt is, melyik számok bukkantak fel a legkevesebbszer - hátha most szerencsét hoznak.

Hosszú hónapok óta almozódik a Hatoslottó főnyereménye: május óta nem volt telitalálatos szelvény, így pedig minden idők második legnagyobb főnyereményéért, 1,95 milliárd forintért izgulhatnak vasárnap délután a szerencsevadászok.

A mostani főnyeremény a 2019. 13. heti jackpotot taszítja le a második helyről, akkor valaki 1,68 milliárd forintot nyert. A rekordnyereményhez azért még el kellene telnie pár hétnek, hiszen 2008. 38. hetében 2,96 milliárd forintot ért a telitalálat a Hatoslottón. Ezt a játékot azért is szeretik sokan, mert lényegesen nagyobb az esély a főnyereményre, mint az Ötöslottón:

  • ugyanis a hatoslottó főnyereményére 1:8145060 az esélyed,
  • mialatt az Ötöslottón 1:4394000000 az esély a főnyereményre.
  • Egyébként a Skandináv lottón 1:3362260 a nyerési esély,
  • az Eurojackpoton pedig 1:95344200.

Látható tehát, hogy nem egyszerű megütni a főnyereményt egyik lottójátékon sem. Korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, milyen praktikákkal lehet megpróbálkozni akkor, ha az ember kitölt egy lottószelvényt:

  • érdemes nagy számokat is megjátszani, nem csak az ember életében fontos "naptár alapú számokat",
  • nem kell mindig szép minták szerint ikszelgetni,
  • érdemes lehet őrült, teljesen ad hoc számsorokkal játszani,
  • és a gép kitöltésben is simán megérheti megbízni.

Úgyhogy a stratégián érdemes elgondolkodnia minden magyar szerencsevadásznak, a Pénzcentrum viszont most ennél egy fokkal messzebbre ment: megnéztük, hogy 1988 óta mely számokat húzták ki a legtöbbször a Hatoslottón, illetve mely számok voltak azok, amiket a legkevesebb alkalommal mondtak be a tévében. Még mielőtt mutatnánk az eredményeket, érdemes leszögezni, hogy egy-egy sorsoláson mindegyik számnak ugyanakkora az esélye arra, hogy kihúzzák, szóval ez sem 100 százalékos stratégia, de jó támpont lehet a szelvény kitöltésekor.

Ám hiába van matematikailag minden számnak ugyanakkora esélye arra, hogy kihúzzák, bizony vannak olyanok, amelyek gyakrabban fordultak elő. A Szerencsejáték Zrt. adatai szerint egészen nagy különbség figyelhető meg a legtöbbször és a legkevesebbszer kihúzott szám között.

A Hatoslottó 33 éves története során a legtöbbször kihúzott számokat - merthogy holtverseny van az élen - 244 alkalommal emelték ki a gömbből, mialatt a legkevesebb alkalommal kisorsolt számok - itt is holtverseny van - mindösszesen 192 alkalommal bukkantak fel a sorsolásokon. Ez pedig 52 sorsolást, gyakorlatilag egy évnyi Hatoslottó-húzást jelent.

Nem is húzzuk tovább az időt: a leggyakrabban a Hatoslottón a 35-öst és a 40-est húzták ki az elmúlt 33 évben. Második helyen 242 sorsolással a 22-es áll, harmadik pedig a 32-es 241-gyel. Érdekesség, hogy a top10-ben csak két egyjegyű szám van, a kilencedik a 6-os 234 kihúzással, az utolsó pedig a 2-es, amit 233 alkalommal sorsoltak ki. A statisztikák alapján tehát a legtöbbet kihúzott 6 szám az Hatoslottó történetében a következő:

35; 40; 22; 32; 41; 43.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Igaz, ezzel a számsorral a közelmúltban senki nem robbantott bankot, de a statisztikák szerint gyakran értek el velük 3 találatot, sőt, 2016. 52. hetében egy négytalálatosra is elegendő volt, ha valaki ezeket ikszelte be, de 2008-ban, 2002-ben, 2001-ben és 1996-ban is kihúztak ezekből négyet egyszerre.

És akkor lássuk azt a hat számot, amelyek a legkevesebbszer bukkantak fel a Hatoslottón, hátha most előbújnak, és valakit milliárdossá tesznek:

31; 25; 19; 11; 5; 16.

Ezekkel idén már háromszor is lett volna háromtalálatos, ám nagyobb nyereményt nem lehetett velük elérni a játék történetében.

Címlapkép: Mónus Márton, MTI/MTVA

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső HATOSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai az 5. játékhéten

Kihúzták a Hatoslottó 2023/5. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 6. héten 484 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatoslottón.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 9. csütörtök
Abigél, Alex
6. hét
Február 9.
Pizza világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?