13 °C Budapest
Budapest, 2019. március 22.Lottószelvények a Szerencsejáték Zrt. Csalogány utcai lottózójában Budapesten 2019. március 22-én. Minden idõk harmadik legnagyobb nyereménye, 3,414 milliárd forint a tét az Ötöslottó hétvégi sorsolásán.MTI/Mónus Márton

Itt a főnyereményt érő kombináció? Ezt a 6 számot húzták ki legtöbbször a Hatoslottón

2021. október 17. 12:55

Május óta senki nem vitte el a Hatoslottó főnyereményét, így pedig a vasárnap délutáni sorsoláson már majdnem 2 milliárd forint a tét. Ez a járék 33 éves történetének második legnagyobb nyereménye, ami bizony igencsak lázba hozza a magyar szerencsevadászokat. Nem maradt ki az őrületből a Pénzcentrum szerkesztősége sem: mi a statisztikák alapján szeretünk dönteni arról, milyen számokat ikszeljünk be, úgyhogy megnéztük, a 33 év alatt mely nyerőszámok fordultak elő a legtöbbször. Mutatjuk a tuti kombinációt, illetve azt is, melyik számok bukkantak fel a legkevesebbszer - hátha most szerencsét hoznak.

Hosszú hónapok óta almozódik a Hatoslottó főnyereménye: május óta nem volt telitalálatos szelvény, így pedig minden idők második legnagyobb főnyereményéért, 1,95 milliárd forintért izgulhatnak vasárnap délután a szerencsevadászok.

A mostani főnyeremény a 2019. 13. heti jackpotot taszítja le a második helyről, akkor valaki 1,68 milliárd forintot nyert. A rekordnyereményhez azért még el kellene telnie pár hétnek, hiszen 2008. 38. hetében 2,96 milliárd forintot ért a telitalálat a Hatoslottón. Ezt a játékot azért is szeretik sokan, mert lényegesen nagyobb az esély a főnyereményre, mint az Ötöslottón:

  • ugyanis a hatoslottó főnyereményére 1:8145060 az esélyed,
  • mialatt az Ötöslottón 1:4394000000 az esély a főnyereményre.
  • Egyébként a Skandináv lottón 1:3362260 a nyerési esély,
  • az Eurojackpoton pedig 1:95344200.

Látható tehát, hogy nem egyszerű megütni a főnyereményt egyik lottójátékon sem. Korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, milyen praktikákkal lehet megpróbálkozni akkor, ha az ember kitölt egy lottószelvényt:

  • érdemes nagy számokat is megjátszani, nem csak az ember életében fontos "naptár alapú számokat",
  • nem kell mindig szép minták szerint ikszelgetni,
  • érdemes lehet őrült, teljesen ad hoc számsorokkal játszani,
  • és a gép kitöltésben is simán megérheti megbízni.

Úgyhogy a stratégián érdemes elgondolkodnia minden magyar szerencsevadásznak, a Pénzcentrum viszont most ennél egy fokkal messzebbre ment: megnéztük, hogy 1988 óta mely számokat húzták ki a legtöbbször a Hatoslottón, illetve mely számok voltak azok, amiket a legkevesebb alkalommal mondtak be a tévében. Még mielőtt mutatnánk az eredményeket, érdemes leszögezni, hogy egy-egy sorsoláson mindegyik számnak ugyanakkora az esélye arra, hogy kihúzzák, szóval ez sem 100 százalékos stratégia, de jó támpont lehet a szelvény kitöltésekor.

Ám hiába van matematikailag minden számnak ugyanakkora esélye arra, hogy kihúzzák, bizony vannak olyanok, amelyek gyakrabban fordultak elő. A Szerencsejáték Zrt. adatai szerint egészen nagy különbség figyelhető meg a legtöbbször és a legkevesebbszer kihúzott szám között.

A Hatoslottó 33 éves története során a legtöbbször kihúzott számokat - merthogy holtverseny van az élen - 244 alkalommal emelték ki a gömbből, mialatt a legkevesebb alkalommal kisorsolt számok - itt is holtverseny van - mindösszesen 192 alkalommal bukkantak fel a sorsolásokon. Ez pedig 52 sorsolást, gyakorlatilag egy évnyi Hatoslottó-húzást jelent.

Nem is húzzuk tovább az időt: a leggyakrabban a Hatoslottón a 35-öst és a 40-est húzták ki az elmúlt 33 évben. Második helyen 242 sorsolással a 22-es áll, harmadik pedig a 32-es 241-gyel. Érdekesség, hogy a top10-ben csak két egyjegyű szám van, a kilencedik a 6-os 234 kihúzással, az utolsó pedig a 2-es, amit 233 alkalommal sorsoltak ki. A statisztikák alapján tehát a legtöbbet kihúzott 6 szám az Hatoslottó történetében a következő:

35; 40; 22; 32; 41; 43.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Igaz, ezzel a számsorral a közelmúltban senki nem robbantott bankot, de a statisztikák szerint gyakran értek el velük 3 találatot, sőt, 2016. 52. hetében egy négytalálatosra is elegendő volt, ha valaki ezeket ikszelte be, de 2008-ban, 2002-ben, 2001-ben és 1996-ban is kihúztak ezekből négyet egyszerre.

És akkor lássuk azt a hat számot, amelyek a legkevesebbszer bukkantak fel a Hatoslottón, hátha most előbújnak, és valakit milliárdossá tesznek:

31; 25; 19; 11; 5; 16.

Ezekkel idén már háromszor is lett volna háromtalálatos, ám nagyobb nyereményt nem lehetett velük elérni a játék történetében.

Címlapkép: Mónus Márton, MTI/MTVA

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső HATOSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Az Ötöslottó nyerőszámai a 15. héten

Kihúzták az Ötöslottó nyerőszámait, ahol a főnyeremény ezen a héten pontosan 1,280 milliárd forint volt. Lássuk, lesz-e olyan szerencsés, aki elviszi ezt az összeget!

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem