-1 °C Budapest
Piacozni fog Lagzi Lajcsi: rengeteg dolgot akar eladni a mulatós legenda

Piacozni fog Lagzi Lajcsi: rengeteg dolgot akar eladni a mulatós legenda

2021. szeptember 23. 18:32

Piacon értékesíti festményeit Galambos Lajos, azaz Lagzi Lajcsi. Az eladásra kínált képek között van Picasso-rajzról készült litográfia is.

Ahogy arról a Pénzcentrum is beszámolt, egy héttel ezelőtt a zenészt jogerősen két év tíz hónap börtönbüntetésre ítélték. Víz-, gáz- és áramlopással, va­lamint hivatali vesztegetéssel vádolták. Miután fellebbezett, másodfokon várja, hogy kiderüljön az igazság.

Az elmúlt időszak, a tárgyalás, az ítélet sok mindenre ráébresztett, s átértékeltem, mik is az igazán fontos dolgok. Régóta adakoztam, adományoztam anonim módon, ám most kitaláltam, hogy néhány, általam már nem használt tárgyat eladok. Szerencsésnek mondhatom magam, mert a hétköznapi problémák nem érintenek, ezért különösen kötelességemnek érzem, hogy segítsek a rászorulókon

- mondta el a Blikknek Galambos Lajos. Ahogy a lap megtudta, Lagzi Lajcsi vasárnap a budaörsi használtcikkpiacon árulja majd értékes dolgait, a bevétel teljes egészét pedig alapítványoknak utalja.” Nagyon hálás vagyok a piac vezetésének, mert nem kértek helypénzt, ők így tudják támogatni a jó ügyet” – tette hozzá Lajcsi.

A piacon eladásra hirdetett termékek között lesz: Németh Miklós-festmény (kiállítási ár 100 000 forint); két kép, amit Lagzi Lajcsi lánya, Boglárka festett, ezek 50 000 forintról indulnak; harmonika (legalább 65 ezer); de a legnagyobb kincs a Picasso-rajz lesz, ez 600 000 forintról indul majd.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?