-1 °C Budapest
2 év felfüggesztett börtönre ítélték Berki Krisztiánt: pénzbüntetést is kapott, eltiltották a vezetéstől

2 év felfüggesztett börtönre ítélték Berki Krisztiánt: pénzbüntetést is kapott, eltiltották a vezetéstől

2021. július 13. 12:33

Első fokon ítélet született Berki Krisztián büntetőfékezési ügyben. A celebet két év szabadságvesztésre ítélték, négy év próbaidőre felfüggesztve, ezen kívül két évre eltiltották a vezetéstől és 625 000 forint pénzbírságot kell fizetnie.

Első fokon ítéletet hozott a bíróság Berki Krisztián büntetőfékezés miatt folyó perében - írja a Blikk. Az indoklás szerint az exfocista bűnös közúti veszélyeztetés, valamint rongálás bűntettében.

A celebet két év szabadságvesztésre ítélték, négy év próbaidőre felfüggesztve, ezen kívül két évre eltiltották a vezetéstől és 625 000 forint pénzbírságot kell fizetnie. A baleset 2018-ban történt, amikor Berki büntetőfékezett egy BKV-busz előtt, ami belehajtott az autójába.

Az ügyészség szerint a busz kamerafelvétele perdöntő bizonyíték volt, és a büntetés kiszabása során súlyosbító tényezőként sorolták fel a sebességtúllépést, a záróvonal átlépését, illetve a vádlott közlekedési előéletét. A busz üzemeltetőjének ügyvédje elmondta, továbbra is fenntartják a polgárjogi igényt a buszban keletkezett kár miatt.

A HVG beszámolója szerint Berki az ügyész szavai alatt javarészt a telefonját nyomkodta és nem mutatott különösebb figyelmet, hasonlóan viselkedett ezután is, amikor ügyvédje ismertette az álláspontjukat.

A kirendelt védő szerint a baleset csak „a körülmények szerencsétlen állása miatt” történt, és kérte, hogy minden vádpont alóli mentsék fel, mert az elkövetett cselekmény nem bűncselekmény. Enyhítő körülményként sorolta fel Berki büntetlen előéletét, az időmúlást, illetv azt, hogy rövid időn belül megszületik a védence második gyermeke, és felesége hosszabb ideig keresőképtelen lesz.

Berki Krisztián az utolsó szó jogán ártatlannak vallotta magát, sajnálja, hogy bekövetkezett a baleset, de nem érzi felelősnek magát.

Címlapkép: Berki Krisztián Facebook-oldala

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?