19 °C Budapest
2 év felfüggesztett börtönre ítélték Berki Krisztiánt: pénzbüntetést is kapott, eltiltották a vezetéstől

2 év felfüggesztett börtönre ítélték Berki Krisztiánt: pénzbüntetést is kapott, eltiltották a vezetéstől

2021. július 13. 12:33

Első fokon ítélet született Berki Krisztián büntetőfékezési ügyben. A celebet két év szabadságvesztésre ítélték, négy év próbaidőre felfüggesztve, ezen kívül két évre eltiltották a vezetéstől és 625 000 forint pénzbírságot kell fizetnie.

Első fokon ítéletet hozott a bíróság Berki Krisztián büntetőfékezés miatt folyó perében - írja a Blikk. Az indoklás szerint az exfocista bűnös közúti veszélyeztetés, valamint rongálás bűntettében.

A celebet két év szabadságvesztésre ítélték, négy év próbaidőre felfüggesztve, ezen kívül két évre eltiltották a vezetéstől és 625 000 forint pénzbírságot kell fizetnie. A baleset 2018-ban történt, amikor Berki büntetőfékezett egy BKV-busz előtt, ami belehajtott az autójába.

Az ügyészség szerint a busz kamerafelvétele perdöntő bizonyíték volt, és a büntetés kiszabása során súlyosbító tényezőként sorolták fel a sebességtúllépést, a záróvonal átlépését, illetve a vádlott közlekedési előéletét. A busz üzemeltetőjének ügyvédje elmondta, továbbra is fenntartják a polgárjogi igényt a buszban keletkezett kár miatt.

A HVG beszámolója szerint Berki az ügyész szavai alatt javarészt a telefonját nyomkodta és nem mutatott különösebb figyelmet, hasonlóan viselkedett ezután is, amikor ügyvédje ismertette az álláspontjukat.

A kirendelt védő szerint a baleset csak „a körülmények szerencsétlen állása miatt” történt, és kérte, hogy minden vádpont alóli mentsék fel, mert az elkövetett cselekmény nem bűncselekmény. Enyhítő körülményként sorolta fel Berki büntetlen előéletét, az időmúlást, illetv azt, hogy rövid időn belül megszületik a védence második gyermeke, és felesége hosszabb ideig keresőképtelen lesz.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Berki Krisztián az utolsó szó jogán ártatlannak vallotta magát, sajnálja, hogy bekövetkezett a baleset, de nem érzi felelősnek magát.

Címlapkép: Berki Krisztián Facebook-oldala

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 5. csütörtök
Krisztina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?