Close up color image depicting two fine crystal glasses of malt whisky on a white wooden surface. The glasses of whisky are surrounded by whisky paraphernalia such as a glass decanter and a hip flask. Room for copy space.

Brutális a licit a Barátok közt ikonikus tárgyaira: egy papírgalacsin 40 ezer, poharakat 60 ezerért árulnak

2021. július 3. 16:05

Most bárkinek lehetősége nyílik rátenni a kezét a Barátok közt ikonikus kellékeire. Jótékonysági árverésre bocsátotta ugyanis őket a az RTL Klub.  Díszleteken, jelmezeken túl többek között Berényi Miki Whisky-s készletére és a Magdi anyus vesztét okozó galacsinra is licitálhatunk. 

A kellékekre a vatera.hu/baratokkozt oldalon tehet bárki ajánlatot július 18-ig. A rajongók az árverésen olyan ikonikus  cuccokra lehet licitálni, mint Bartha Zsolt pisztolya, Berényi Miklós pizsamája és köntöse, vagy whisky-s szettje, Bözsi Mama varródoboza, a Berényi fiúkról készült közös kép, vagy a Rózsa kávéház lámpája.

Ez a papírgalacsin az a kellék, amit Magdi anyus legutóbbi visszatérésének forgatásán használtak. Az összegyűrt papírka értékét pedig a Magdi anyust megformáló színész szignója is növeli dedikálta is. A jelenetben használt papírgalacsinról korábban már felröppentek olyan hírek, hogy valaki nyerészkedni akart, ezért licitáltatott a papírgalacsinra. Az RTL Klub mindenkit biztosít róla, hogy az a papír nem az igazi volt!

Az ereklye kultivált státuszáról mindent elmond, hogy az érte folyó licit péntek délután már 41 000 forinton állt és a 36 ajánlattevő mellett 24 megfigyelő is követi az aukciós oldalon annak alakulását.

Minden bizonnyal az a kép is rengeteg rajongó retinájába égett bele, amikor Magdi anyust a lépcsőházban végzetes baleset érte az ártatlannak tűnő papírgalacsinnak köszönhetően. Az ominózus jelenetben viselt ruhadarabokra ugyanis a licit a gyilkos papírdarabnál is magasabb, 51 ezer forintos összegen áll.

Még így sem ez a legmagasabbra strófolt árú tétel az árverésen. A Mátyás király tér lakói és a nézők életének egyaránt a sorozat kezdete óta szerves részét képező Rózsa Kávéház cégtáblája például a júliusi 1-jei egy forintos kikiáltási árról mára az 55 ezer forintos összegig kúszott fel. Mélyen a zsebébe kell tehát nyúlnia annak a rajongónak, aki otthonában szeretné megőrizni a kultikus helyszín emlékét az idők végezetéig.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 A licitek nyertesei a szereplőktől egyébként személyes üzenetet is kapnak a relikviák mellé. Az utóbbira kifizetett összeggel pedig az SOS Gyermekfalvakat támogatják. A jótékonysági árveréssel párhuzamosan az RTL Klub a leköszönő sorozatnak egy búcsúkampányt is indított, „Köszönjük a 23 közös évet!” címen.

A sorozat utolsó két része, 2021. július 17-én, szombaton 20 órakor lesz látható.  A sorozat ereklyéire pedig további egy napig, július 18-án 21 óráig lehet majd licitálni a Vatera online piacterén.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 25. vasárnap
Kristóf, Jakab
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 24. 14:24