11 °C Budapest
Ez nem semmi! Ennyit kaszáltak a magyar csapat játékosai a foci Eb-n

Ez nem semmi! Ennyit kaszáltak a magyar csapat játékosai a foci Eb-n

2021. június 27. 16:40

Szalai Ádám és társai a harminc, Marco Rossi és stábja a tizenöt százalékát kapják meg a Franciaország és Németország elleni döntetlenért járó pénzdíjnak.

Több mint három és fél milliárd forint folyt be a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) kasszájába az Európa-bajnokság pénzdíjaiból. Az összeg túlnyomó részét a kijutásért járó 9.25 millió euró adja, további egymillió eurót pedig a Franciaország és Németország elleni döntetlennel keresett meg Marco Rossi együttese. A csodaszámba menő továbbjutás kiharcolása plusz másfél millió euró (kb. 525 millió forint) bevételt jelentett volna - írja a Nemzeti Sport.

A válogatott játékosai, stábtagjai minden esetben az elért eredmény alapján részesülnek bónuszban. A bónusz kifizetése az UEFA-tól az MLSZ-nek átutalt díjazásból történik. A jelenlegi gyakorlat szerint az elért eredményért kapott összeg harminc százaléka a játékosoké, tizenöt százaléka a szakmai stábé. Az összeg tartalmazza az adókat és járulékokat is

– felelte a lap kérdésére Szabó Gergő,  a válogatott sajtófőnöke. Vagyis az idei Európa-bajnokságért befolyó egymillió euróból 300 ezer eurót (kb. 105 millió forintot) kap a tornára nevezett 26 játékos, 150 ezer eurón (kb. 53 millió forint) osztoznak Marco Rossi és segítői, a fennmaradó 550 ezer euróról (kb. 193 millió forint) az MLSZ rendelkezik.

Az Európa-bajnokságon szereplő összes válogatott közül a csoportkörrel bezárólag Olaszország, Belgium és Hollandia kereste a legtöbb pénzt - írja a lap. Mindhárman maximális pontszámmal nyerték meg a csoportjukat, így a kijutásért járó díjazást belevéve összesen 12.25 millió euró bevétellel számolhattak. A rangsor a hét pontot szerző Angliával és Svédországgal (11.75 millió euró) folytatódik, őket követi a hatpontos Ausztria (11.25 millió euró), majd az öt ponttal a veretlenségét megőrző Franciaország és Spanyolország (11.25 millió euró). Magyarországnál kevesebb pénzt a pont nélkül záró Törökország és Észak-Macedónia (9.25 millió euró), az egypontos Skócia és Lengyelország (9.75 millió euró) keresett, míg a három ponttal búcsúzó Oroszország, Finnország és Szlovákia az egy győzelem ugyanannyit ér, mint két döntetlen elve miatt 10.25 millió euróval zárta a tornát.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem