20 °C Budapest
Ez nem semmi! Ennyit kaszáltak a magyar csapat játékosai a foci Eb-n

Ez nem semmi! Ennyit kaszáltak a magyar csapat játékosai a foci Eb-n

2021. június 27. 16:40

Szalai Ádám és társai a harminc, Marco Rossi és stábja a tizenöt százalékát kapják meg a Franciaország és Németország elleni döntetlenért járó pénzdíjnak.

Több mint három és fél milliárd forint folyt be a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) kasszájába az Európa-bajnokság pénzdíjaiból. Az összeg túlnyomó részét a kijutásért járó 9.25 millió euró adja, további egymillió eurót pedig a Franciaország és Németország elleni döntetlennel keresett meg Marco Rossi együttese. A csodaszámba menő továbbjutás kiharcolása plusz másfél millió euró (kb. 525 millió forint) bevételt jelentett volna - írja a Nemzeti Sport.

A válogatott játékosai, stábtagjai minden esetben az elért eredmény alapján részesülnek bónuszban. A bónusz kifizetése az UEFA-tól az MLSZ-nek átutalt díjazásból történik. A jelenlegi gyakorlat szerint az elért eredményért kapott összeg harminc százaléka a játékosoké, tizenöt százaléka a szakmai stábé. Az összeg tartalmazza az adókat és járulékokat is

– felelte a lap kérdésére Szabó Gergő,  a válogatott sajtófőnöke. Vagyis az idei Európa-bajnokságért befolyó egymillió euróból 300 ezer eurót (kb. 105 millió forintot) kap a tornára nevezett 26 játékos, 150 ezer eurón (kb. 53 millió forint) osztoznak Marco Rossi és segítői, a fennmaradó 550 ezer euróról (kb. 193 millió forint) az MLSZ rendelkezik.

Az Európa-bajnokságon szereplő összes válogatott közül a csoportkörrel bezárólag Olaszország, Belgium és Hollandia kereste a legtöbb pénzt - írja a lap. Mindhárman maximális pontszámmal nyerték meg a csoportjukat, így a kijutásért járó díjazást belevéve összesen 12.25 millió euró bevétellel számolhattak. A rangsor a hét pontot szerző Angliával és Svédországgal (11.75 millió euró) folytatódik, őket követi a hatpontos Ausztria (11.25 millió euró), majd az öt ponttal a veretlenségét megőrző Franciaország és Spanyolország (11.25 millió euró). Magyarországnál kevesebb pénzt a pont nélkül záró Törökország és Észak-Macedónia (9.25 millió euró), az egypontos Skócia és Lengyelország (9.75 millió euró) keresett, míg a három ponttal búcsúzó Oroszország, Finnország és Szlovákia az egy győzelem ugyanannyit ér, mint két döntetlen elve miatt 10.25 millió euróval zárta a tornát.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 25. vasárnap
Kristóf, Jakab
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 24. 14:24