31 °C Budapest
Vajon ki örökli Fülöp herceg mesés vagyonát? Itt a legvalószínűbb forgatókönyv

Vajon ki örökli Fülöp herceg mesés vagyonát? Itt a legvalószínűbb forgatókönyv

2021. április 10. 17:02

Egyre többen találgatják, kire szállhatnak az április 9-én elhunyt brit Fülöp herceg címei és több milliárdos vagyona. A brit uralkodóház öröklési rendje nem egyszerű, de igyekszünk bemutatni a legvalószínűbb forgatókönyvet.

Április 9-én reggel, 99 éves korában elhunyt II. Erzsébet brit uralkodó férje, Fülöp herceg. Ő királyi fensége békében hunyt el ma reggel a windsori kastélyban - állt a Buckingham-palota hivatalos közleményében. A herceg 1947-ben kötött házasságot Erzsébet hercegnővel, aki öt évvel később az Egyesült Királyság királynője lett. Ezzel Fülöp töltötte be leghosszabb ideig az uralkodó hitvesének címét a brit történelemben.

Fülöp herceg a görögországi Korfu szigetén született 1921. június 10-én. Apja görög királyi herceg, anyja, Alíz hercegnő, pedig Viktória brit királynő dédunokája volt. II. Erzsébettel négy közös gyermekük született, köztük Károly, aki a brit trón várományosa. Fülöp egyike volt a királyi család legaktívabb tagjainak és csupán pár éve vonult vissza a közszerepléstől

Ki örökli Fülöp herceg címeit, és vagyonát?

A kérdésre nem egyszerű választ adni, hiszen meglehetősen bonyolult az öröklési rend a brit uralkodóházban. Alap esetben az Edinburgh hercege címet - amit direkt Fülöp miatt hozak létre még 1947-ben - legidősebb fia, Károly herceg örökölné, azonban nem valószínű, hogy a brit trón várományosa kap egy harmadik címet is a walesi és cornwalli herceg címek mellé.

Eduárd ugyanis egyelőre csak a Wessex grófja címmel büszkélkedhet, a grófi cím pedig két fokozattal van lejjebb van a hercegi címnél, így joggal bizakodhat az "előléptetésben". És itt még nem ér véget a történet, kérdéses ugyanis, kire száll mad Fülöp másik két címe; II. Erzsébet brit uralkodónak kell döntést hoznia arról is, kire szállnak majd a Greenwich bárója és Merioneth grófja címek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A címeken túl persze osztozni kell még Fülöp herceg mesés vagyonán is; bár itt tisztább a kép. Sajtóértesülések szerint ugyanis ingatlanjait és minden ingóságát a királynő és gyermekeik örökölhetik. Nem kevés pénzről van szó amúgy: Fülöp éves szinten 400 ezer font járadékot kapott, ez a jelenlegi árfolyamon nagyjából évi közel 165 millió forintot jelentett. De nem ez volt az egyetlen bevételi forrása, lapértesülések szerint

a néhai Fülöp vagyona 24 millió fontra, azaz 9,88 milliárd forintra rúg.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 14. vasárnap
Marcell
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?