13 °C Budapest

Fojtogatás a parlamentben, elrabolt ellenőrök: a nap legviccesebb hírei

2017. július 14. 20:00

Időnként történnek olyan dolgok a világban, amit bármennyire is próbál komolyan venni az ember, nem sikerül. Aki szerint ezek mégis nagyon komoly dolgok, és cseppet sem lehet nevetni rajtuk, azoktól előre is elnézsést.

Egy budapesti taxis nem adott számlát, majd elrabolta az adóellenőröket.

Július 12-én a Nemzeti Adó és Vámhivatal négy adóellenőre az úszó-világbajnokság miatt Budapesten szervezett akció keretében a nyugta- és számla kibocsátási kötelezettség teljesítését ellenőrizte - közölte a Fővárosi Főügyészség. A kora délelőtti órákban mind a négyen beültek egy VIII. kerület, Blaha Lujza téren várakozó taxiba. A sofőr az utasokat az általuk megadott úti céljukhoz szállította, a viteldíjat átvette, de arról sem számlát nem adott, sem a visszajáró pénzt nem adta át. Ekkor az adóellenőrök bemutatták szolgálati igazolványukat, és közölték a vádlottal, hogy a szabálytalanságról jegyzőkönyvet vesznek fel, és kérték, hogy adja át iratait.

A vádlott közölte a sértettekkel, hogy erre neki nincs ideje, és azonnal el is indult a kocsival, amivel nagy sebességgel haladt, kapkodva vezetett, így az ellenőröknek esélyük sem volt kiszállni a forgalomban haladó kocsiból. Közben többször fel is szólították a vádlottat, hogy álljon meg, de nem állt meg. Az egyik ellenőr ekkor telefonon felhívta a NAV Bevetési Osztályát, tőlük kért segítséget. A taxis körülbelül 3-4 km megtétele után félrehúzódott, megállt és közölte, hogy most öt percük van a jegyzőkönyv felvételére, mert ő továbbra is siet. A helyszínre rövid időn belül megérkeztek a rendőrök, és előállították a taxist. Az ügyészség még az őrizet tartama alatt, 72 órán belül bíróság elé állította.

Fojtogatás a parlamentben

Összeverekedtek, vízzel töltött léggömböt dobtak egymásra, székekkel hadonásztak és belefojtották a szót a kormányfőbe a tajvani parlament képviselői a törvényhozás csütörtöki és pénteki ülésén sajtóbeszámolók szerint.

Csütörtökön két rivális képviselő ölre ment, majd fojtogatni kezdte egymást egy Caj Jing-ven elnök által előterjesztett, vitatott infrastrukturális beruházás költségvetésének vitája során. Az ellenzék bírálja a projektet, amely szerinte voksok reményében a demokrata párt hagyományos szavazóbázisának számító városokat és megyéket hozza helyzetbe. Egyes képviselők a beruházás 420 milliárd tajvani dolláros (csaknem 4 ezer milliárd forintos) várható költségét is sokallják.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Lin Csuan kormányfő éppen a szóban forgó projekt költségvetéséhez fűzött magyarázatot, amikor vízzel töltött léggömböt dobtak rá, és emiatt el kellett hagynia az üléstermet. A vitát felfüggesztették.

A miniszterelnök pénteken sem tudta befejezni mondandóját, mert a parlament épületében zűrzavar uralkodott el. Egyes ellenzéki képviselők székekkel hadonásztak, körülvették a pódiumot és nekimentek a kormánypárti törvényhozóknak.

Kocsitoló fesztivál Kocson

A hétvégén 21 csapat részvételével rendeznek kocsitoló fesztivált Kocson. A férfiak 1500 méteres távot teljesítenek, a női csapatok távja ennél kissé rövidebb. Az ország minden részéből, valamint Kocs testvértelepüléseiről érkezett csapatok egy 380 kilós, hagyományos, fa kerekekkel szerelt kocsit tolnak végig időre a Komárom-Esztergom megyei település főutcáján, megküzdve a lejtőkkel és az emelkedőkkel.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem