Ennyit kereshet Pápai Joci, ha ma nagyot robbant az Eurovízión

Ennyit kereshet Pápai Joci, ha ma nagyot robbant az Eurovízión

2017. május 13. 16:02

Korábban már beszámoltunk arról, milyen nagy anyagi terhet jelenthet kijutni az Eurovíziós dalfesztiválra. A szakértők szerint azonban megtérülhet a befektetése Pápai Jocinak, ugyanis ha a ma esti döntőn jól szerepel, akkor több millió forintot is bezsebelhet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Ma este tartják az Eurovíziós dalfesztivál döntőjét Kijevben, ahol hazánkat Pápai Joci képviseli, az Origo című dalával. A szakemberek szerint pedig igazán gazdaggá teheti az énekest a ma esti szereplés.

A Blikk szakmabelieket kérdezett a témában, akik szerint az Eurovízió több milliót, akár tízmillió forintot is hozhat Joci konyhájára. A fiatalember ma esti szereplésének egyrészt a reklámértéke megfizethetetlen, köszönhetően a hatalmas show-nak, amelyet nem csak a résztvevő 42 országban, de Kínában, Új-Zélandon és az Egyesült Államokban is közvetítenek, így több mint 100 millió emberhez jut el.

Mindezek mellett nagy előny Pápai Jocinak, hogy a versenydalának a szövegét és zenéjét is ő írta, ezért nem csak az előadói, de a szerzői jogdíjjal is számolhat.

Ám hiába érhet mondjuk egy ilyen dal akár másfél-két milliót is, az átalakult zenei piac miatt Jocinak akkor is csak 6-800 ezer forint üti a markát az Origo után egész éves jogdíjként

- monda a lapnak egy zenei menedzsmenttel foglalkozó cég tulajdonosa.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Részesedést kap ugyanis a kiadó, a koncerteket szervező cég, a menedzser is és az utóbbi időben megjelenő publisher cégek is. Ezek után jobb esetben a bevétel fele marad egy eladónál, de még az is előfordulhat, hogy ennélis kevesebb. Ha azonban ma esti döntőn jó helyezést ér el Pápai Joci, akkor több megkeresésre és magasabb gázsira is számíthat majd. Ráadásul az énekest még évekkel később is hívják Európa-szerte rendezvényekre, amelyek igazán jó pénzt jelenthetnek.

Mennyi az annyi?

Korábban már utánajártunk annak, hogy mennyit kereshetnek a magyar hírességek egy-egy fellépéssel. Mutatjuk, kit mennyiért lehetne elhívni egy lagziba. (De természetesen ezek az összegek sem landolnak egy az egyben az előadók zsebében.)

  • Tóth Gabinak igen magasra rúg a fellépési díja, ő ugyanis 370 ezer forint+ áfáért vállal el egy 30 perces fellépést Budapesten.
  • Egy 60 perces Vastag Csaba fellépésért 390 ezer+áfát kell fizetnünk, a nagyobb volumenű 100 perces koncertért pedig már majdnem egy milliót kellene kicsengetnünk. Ráadásul ehhez még hozzájönnek az útiköltségek is. A budapesti kiszállás 14 ezer forint + áfába kerül, ha pedig vidékre szeretnénk elhívni, akkor kilométerenként 140 forint+áfát kell fizetnünk.
  • Aki a Bulibárót, vagyis Kis Grófot látná szívesen egy lagzin a fővárosban annak már "csak" 280 ezer forint+áfát kell fizetnie, ez azonban csupán egy 35 perces fellépést foglal magában.
  • Oláh Gergőért valamivel szerényebb árat kérnek, egy Budapesti fellépése mindennel együtt 240 ezer forint+áfa, amiért egy 30-40 perces előadást kaphatunk.
  • Kökény Attila koncertszervezőit sajnos nem sikerült elérnünk, de korábbi sajtóértesülések szerint 225-500 ezer forint között mozog egy-egy fellépésének az ára.

Címlapkép forrása: MTI

NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 41. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2021/41. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten sem volt telitalálat, így a 42. héten 2 060 millió forintért játszhatnak majd a játékosok.

A Hatoslottó nyerőszámai a 40. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2021/40. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten sem volt telitalálat, így a 41. héten 1 milliárd 950 millió forintért játszhatnak majd a játékosok.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?