Ennyit kereshet Pápai Joci, ha ma nagyot robbant az Eurovízión

Ennyit kereshet Pápai Joci, ha ma nagyot robbant az Eurovízión

2017. május 13. 16:02

Korábban már beszámoltunk arról, milyen nagy anyagi terhet jelenthet kijutni az Eurovíziós dalfesztiválra. A szakértők szerint azonban megtérülhet a befektetése Pápai Jocinak, ugyanis ha a ma esti döntőn jól szerepel, akkor több millió forintot is bezsebelhet.

Ma este tartják az Eurovíziós dalfesztivál döntőjét Kijevben, ahol hazánkat Pápai Joci képviseli, az Origo című dalával. A szakemberek szerint pedig igazán gazdaggá teheti az énekest a ma esti szereplés.

A Blikk szakmabelieket kérdezett a témában, akik szerint az Eurovízió több milliót, akár tízmillió forintot is hozhat Joci konyhájára. A fiatalember ma esti szereplésének egyrészt a reklámértéke megfizethetetlen, köszönhetően a hatalmas show-nak, amelyet nem csak a résztvevő 42 országban, de Kínában, Új-Zélandon és az Egyesült Államokban is közvetítenek, így több mint 100 millió emberhez jut el.

Mindezek mellett nagy előny Pápai Jocinak, hogy a versenydalának a szövegét és zenéjét is ő írta, ezért nem csak az előadói, de a szerzői jogdíjjal is számolhat.

Ám hiába érhet mondjuk egy ilyen dal akár másfél-két milliót is, az átalakult zenei piac miatt Jocinak akkor is csak 6-800 ezer forint üti a markát az Origo után egész éves jogdíjként

- monda a lapnak egy zenei menedzsmenttel foglalkozó cég tulajdonosa.

Részesedést kap ugyanis a kiadó, a koncerteket szervező cég, a menedzser is és az utóbbi időben megjelenő publisher cégek is. Ezek után jobb esetben a bevétel fele marad egy eladónál, de még az is előfordulhat, hogy ennélis kevesebb. Ha azonban ma esti döntőn jó helyezést ér el Pápai Joci, akkor több megkeresésre és magasabb gázsira is számíthat majd. Ráadásul az énekest még évekkel később is hívják Európa-szerte rendezvényekre, amelyek igazán jó pénzt jelenthetnek.

Mennyi az annyi?

Korábban már utánajártunk annak, hogy mennyit kereshetnek a magyar hírességek egy-egy fellépéssel. Mutatjuk, kit mennyiért lehetne elhívni egy lagziba. (De természetesen ezek az összegek sem landolnak egy az egyben az előadók zsebében.)

  • Tóth Gabinak igen magasra rúg a fellépési díja, ő ugyanis 370 ezer forint+ áfáért vállal el egy 30 perces fellépést Budapesten.
  • Egy 60 perces Vastag Csaba fellépésért 390 ezer+áfát kell fizetnünk, a nagyobb volumenű 100 perces koncertért pedig már majdnem egy milliót kellene kicsengetnünk. Ráadásul ehhez még hozzájönnek az útiköltségek is. A budapesti kiszállás 14 ezer forint + áfába kerül, ha pedig vidékre szeretnénk elhívni, akkor kilométerenként 140 forint+áfát kell fizetnünk.
  • Aki a Bulibárót, vagyis Kis Grófot látná szívesen egy lagzin a fővárosban annak már "csak" 280 ezer forint+áfát kell fizetnie, ez azonban csupán egy 35 perces fellépést foglal magában.
  • Oláh Gergőért valamivel szerényebb árat kérnek, egy Budapesti fellépése mindennel együtt 240 ezer forint+áfa, amiért egy 30-40 perces előadást kaphatunk.
  • Kökény Attila koncertszervezőit sajnos nem sikerült elérnünk, de korábbi sajtóértesülések szerint 225-500 ezer forint között mozog egy-egy fellépésének az ára.

Címlapkép forrása: MTI

NEKED AJÁNLJUK
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 18:19