Kitört a gasztroforradalom: Gáspár Bea és Nagy Ervin is éttermet nyitna

2017. május 4. 17:07

A konyhafőnök három finalistájából ketten is azon törik a fejüket, hogy a korábbi munkájuk mellett gasztronómiával is elkezdjenek foglalkozni. Vállalkozásba fogni azonban nehezebb, mint azt elsőre gondolnánk, ezért a kellő tapasztalat nélkül könnyen földbe állhat a cégünk, vagy esetleg arra kényszerülünk, hogy eladjuk a cégünket. Vajon a magyar gasztroforradalom elég hátszelet ad Gáspár Beának és Nagy Ervinnek a sikeres vállalkozáshoz?

A konyhafőnök nemcsak az egyszerű emberek életét változtathatja meg, a műsor VIP verziója három döntőse közül ketten is fontolgatják, hogy gasztronómiával is foglalkoznak majd a jövőben. Nagy Ervin egy étterem megnyitását fontolgatja, ez ugyanis már régóta dédelgetett álma a színésznek. Bevallása szerint lóháton fog érkezni a vendéglátó megnyitójára - írja a Story magazin.

Gáspár Bea sem az otthoni konyhára költi a 10 milliós nyereményét, hanem blogolásba kezd, és vidéki fellépéseken mutatja meg, hogyan lehet ízletes ételeket készíteni, már most is felkérések tucatjait kapja. Az sincs kizárva, hogy a nyereményből egy éttermet nyit, szakértők szerint ugyanis a nevével sikeres éttermet lehetne üzemeltetni - írja a Bors.

Ugyan ismereteink szerint egyiküknek sincs vendéglátási tapasztalata, mégis ebben az iparágban szeretnének vállalkozni, ennek pedig nemcsak a verseny lelkesítése az oka. Az elmúlt években egyre többen járnak éttermekbe, ahol megfizethető áron jó minőségű, egészséges ételeket fogyaszthatnak.

Könnyen földbeáll a gasztrokísérlet?

Ugyan a vendéglátásban nincs tapasztalatuk, azonban a vállalkozáshoz lehet köze Nagy Ervinnek. A színészek gyakran vállalkozóként működnek, cégükön keresztül kapják meg a gázsijukat, így nem kizárt, hogy Nagy Ervin is ért a vállalkozások alapvető ügyeihez.

Persze nem is olyan egyszerű új vállalkozásba kezdeni, az Opten információi szerint ugyanis 2016-ban a cégek több mint 11 százalékánál történt tulajdonosváltás, vagyis 60 ezer vállalkozás érintett ebben.

A változások egyik legmeghatározóbb típusa a tulajdonosi szerkezetben történő változások, hiszen ez esetben jó eséllyel alapjaiban változhat a cég jellege. 2016 január és szeptembere között több mint 60 ezer cég esetében változott a tulajdonosi szerkezet valamilyen formában, ami nem túl biztató jelenség a hazai cégstruktúra egészének stabilitására nézve. A szokásos ügymenet mellett nem ritkák az extrém esetek sem, például 300 cég legalább 3-szor váltott tulajdonost csak az idei év során, ezek vélhetően nem szokványos gazdasági tevékenység eredményei.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A tulajdonos vagy székhelyváltozások többnyire még magyarázhatók is lennének életszerű indokokkal, ugyanakkor a főtevékenységek tömeges cseréje már érdekesebb kérdés. 2016-ban több mint 10 ezer cégnek változott a főtevékenysége, tehát a teljes profilváltások száma is jelentős. Ez részben indokolható technikai hatásokkal és tényleges profilváltásokkal, de ez a nagyságrend nem egy túl kiegyensúlyozott gazdaságról árulkodik.

Szintén nem ritka az éven belüli többszöri főtevékenység váltás, ami már önmagában is érdekes kérdéseket vet fel, mindenesetre azt bátran állíthatjuk, hogy az üzleti tervek nem minden cég esetében elég kiforrottak a hosszú távú működéshez.

Címlapkép: MTI / Szigetváry Zsolt

NEKED AJÁNLJUK
Az Ötöslottó nyerőszámai a 16. héten

Kihúzták az Ötöslottó 16. heti nyerőszámait, a sorsolást pedig ezúttal is élőben közvetítette a Pénzcentrum. Vajon elvitte valaki az 1,5 millárd forintos főnyereményt?

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm