6 °C Budapest
Kitört a gasztroforradalom: Gáspár Bea és Nagy Ervin is éttermet nyitna

Kitört a gasztroforradalom: Gáspár Bea és Nagy Ervin is éttermet nyitna

2017. május 4. 17:07

A konyhafőnök három finalistájából ketten is azon törik a fejüket, hogy a korábbi munkájuk mellett gasztronómiával is elkezdjenek foglalkozni. Vállalkozásba fogni azonban nehezebb, mint azt elsőre gondolnánk, ezért a kellő tapasztalat nélkül könnyen földbe állhat a cégünk, vagy esetleg arra kényszerülünk, hogy eladjuk a cégünket. Vajon a magyar gasztroforradalom elég hátszelet ad Gáspár Beának és Nagy Ervinnek a sikeres vállalkozáshoz?

A konyhafőnök nemcsak az egyszerű emberek életét változtathatja meg, a műsor VIP verziója három döntőse közül ketten is fontolgatják, hogy gasztronómiával is foglalkoznak majd a jövőben. Nagy Ervin egy étterem megnyitását fontolgatja, ez ugyanis már régóta dédelgetett álma a színésznek. Bevallása szerint lóháton fog érkezni a vendéglátó megnyitójára - írja a Story magazin.

Gáspár Bea sem az otthoni konyhára költi a 10 milliós nyereményét, hanem blogolásba kezd, és vidéki fellépéseken mutatja meg, hogyan lehet ízletes ételeket készíteni, már most is felkérések tucatjait kapja. Az sincs kizárva, hogy a nyereményből egy éttermet nyit, szakértők szerint ugyanis a nevével sikeres éttermet lehetne üzemeltetni - írja a Bors.

Ugyan ismereteink szerint egyiküknek sincs vendéglátási tapasztalata, mégis ebben az iparágban szeretnének vállalkozni, ennek pedig nemcsak a verseny lelkesítése az oka. Az elmúlt években egyre többen járnak éttermekbe, ahol megfizethető áron jó minőségű, egészséges ételeket fogyaszthatnak.

Könnyen földbeáll a gasztrokísérlet?

Ugyan a vendéglátásban nincs tapasztalatuk, azonban a vállalkozáshoz lehet köze Nagy Ervinnek. A színészek gyakran vállalkozóként működnek, cégükön keresztül kapják meg a gázsijukat, így nem kizárt, hogy Nagy Ervin is ért a vállalkozások alapvető ügyeihez.

Persze nem is olyan egyszerű új vállalkozásba kezdeni, az Opten információi szerint ugyanis 2016-ban a cégek több mint 11 százalékánál történt tulajdonosváltás, vagyis 60 ezer vállalkozás érintett ebben.

A változások egyik legmeghatározóbb típusa a tulajdonosi szerkezetben történő változások, hiszen ez esetben jó eséllyel alapjaiban változhat a cég jellege. 2016 január és szeptembere között több mint 60 ezer cég esetében változott a tulajdonosi szerkezet valamilyen formában, ami nem túl biztató jelenség a hazai cégstruktúra egészének stabilitására nézve. A szokásos ügymenet mellett nem ritkák az extrém esetek sem, például 300 cég legalább 3-szor váltott tulajdonost csak az idei év során, ezek vélhetően nem szokványos gazdasági tevékenység eredményei.

A tulajdonos vagy székhelyváltozások többnyire még magyarázhatók is lennének életszerű indokokkal, ugyanakkor a főtevékenységek tömeges cseréje már érdekesebb kérdés. 2016-ban több mint 10 ezer cégnek változott a főtevékenysége, tehát a teljes profilváltások száma is jelentős. Ez részben indokolható technikai hatásokkal és tényleges profilváltásokkal, de ez a nagyságrend nem egy túl kiegyensúlyozott gazdaságról árulkodik.

Szintén nem ritka az éven belüli többszöri főtevékenység váltás, ami már önmagában is érdekes kérdéseket vet fel, mindenesetre azt bátran állíthatjuk, hogy az üzleti tervek nem minden cég esetében elég kiforrottak a hosszú távú működéshez.

Címlapkép: MTI / Szigetváry Zsolt

NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 46. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2022/46. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 46. héten 393 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatos...

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?