2020. május 30. szombat Janka, Zsanett

Iskolapszichológus: nem természetes, ha a szülő feláldozza önmagát


A csapból is a koronavírus folyik, de eddig nem esett szó a gyerekekről, vajon őket hogyan érint, hogy el vannak szakítva iskolatársaiktól. A HelloVidék kiváncsi volt, az otthoni oktatás milyen hatással lehet a diákokra és családokra is, ha sokáig elhúzódik ez a helyzet, ezért megkeresték Varga Ramóna iskolapszichológust.

Nehéz megmondani, hogy tanulás szempontjából melyik korosztálynak könnyebb vagy nehezebb, hiszen minden diák az adott évfolyamon új ismeretek elsajátítására törekszik, készségfejlesztést igényel

- mondta a HelloVidéknek Varga Ramóna, aki szerint ugyanakkor a kisiskolás diákok több személyes jelenlétet igényelnek. Ez természetesen nem őket, hanem ebben az egészségügyi járványhelyzetben inkább a szüleiket terheli meg jobban.

Szerepkonfliktussal már az első digitális munkarendi napokon meg kellett küzdenie a felnőtteknek. Most egy helyen kell lenni szülőnek, tanárnak, házastársnak és munkavállalónak is sok esetben. Minél több a szerep, annál nehezebb rendet tartani közöttük

- vázolta a szakértő, majd arról beszélt, a szülők igyekeznek mindent megtenni azért, hogy gyermekeiknek a legjobb legyen. Sokszor erőn felül teljesítenek, és magukat, saját érzéseiket és szükségleteiket háttérbe szorítják.

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy az öngondoskodást sosem szabadna kihagyniuk a sorból. Ha tartósan elnyomjuk önmagunkat az lelki és/vagy fizikai megbetegedéssel jár, amely helyzetben még kevésbé tudnak helytállni.

A teljes interjút a HelloVidéken olvashatod!

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 1 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 093 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen Bank nyújtja (THM 7,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 20 126 forintos törlesztőt (THM 7,64%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Hiába van fix állásod, ha ebben a szektorban dolgozol, nehezen kapsz lakáshitelt
Sok helyen változott az elvárt jövedelem mértéke is.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Auchan

05.28-06.03
Országos

Tesco

05.28-06.03
Országos

Aldi

05.28-06.03
Országos

Lidl

05.28-06.03
Országos

Praktiker

04.02-07.31
Országos

  Ajánlatunk