Naplemente a Kowloon-félsziget és a Hongkong-sziget városképén a Viktória-kikötő mentén.

Szupergazdagok kiváltsága: ezekben a városokban már most megfizethetetlenek az ingatlanok

2024. június 14. 14:14

Egy friss jelentés szerint több nagyváros, köztük amerikai nyugati parti települések és Hawaii városai, valamint Sydney, Melbourne, Adelaide és Hongkong is "lehetetlenül megfizethetetlennek" minősülnek a lakáspiaci árak tekintetében, ami különösen az Egyesült Államokban és Ausztráliában nehezíti meg a lakásvásárlást - tudósított a CNN.  

Az elmúlt években egyre több város vált elérhetetlenné a lakásvásárlók számára, ami különösen az Egyesült Államokban és más országokban is érezhető. Egy friss jelentés szerint néhány nagyváros már "lehetetlenül megfizethetetlen" kategóriába sorolható. Az amerikai nyugati parton található városok és Hawaii dominálnak ezen a listán, a Demographic International Housing Affordability éves jelentése alapján, amely két évtizede követi a lakásárakat. Kaliforniai városok, mint San Jose, Los Angeles, San Francisco és San Diego, valamint Honolulu kiemelkednek az Egyesült Államok kontextusában.

Ausztrália szintén jelentős részt képvisel ebben a kategóriában Sydneyvel, Melbourne-el és Adelaide-del az élmezőnyben. Hongkong vezeti a világranglistát, mint a legkevésbé megfizethető hely, amely híres apró lakásairól és magas bérleti díjairól. Érdekes módon Hongkongban a lakástulajdonosi arány csak 51%, ami alacsonyabb mint például Szingapúrban, ahol ez az arány 89%.

A jelentés szerint a megfizethetőség romlása mögött több tényező áll, többek között a médián belüli lakásárak és háztartások jövedelmének aránytalansága. A világjárvány idején tapasztalt otthonról történő munkavégzés növekedése és a földhasználati politikák is hozzájárultak az árak emelkedéséhez.

Wendell Cox javaslata szerint Új-Zéland példáját követve több földterület felszabadítása lehetne egy lehetséges megoldás. Vancouver és Toronto szintén felkerült a "lehetetlenül megfizethetetlen" városok listájára.

Azonban vannak még megfizethető városok is világszerte, mint például Pittsburgh, Rochester és St. Louis az USA-ban; Edmonton és Calgary Kanadából; Blackpool és Glasgow az Egyesült Királyság területéről; valamint Perth és Brisbane Ausztrália részéről.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A jelentést kaliforniai és kanadai kutatók állították össze, rávilágítva arra, hogy néhány helyen már majdnem lehetetlen lakást vásárolni, addig más helyeken még mindig vannak lehetőségek.

A top tíz "lehetetlenül megfizethetetlen" város

  1. Hong Kong
  2. Sydney
  3. Vancouver
  4. San Jose
  5. Los Angeles
  6. Honolulu
  7. Melbourne
  8. San Francisco/Adelaide
  9. San Diego
  10. Toronto

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 23. kedd
Lenke
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 22. 19:14
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem