Storage of food in the kitchen in the pantry. Cereals, spices, pasta, nuts, flour in jars and containers, kitchen utensils. Cooking at home, stocking food, household

Tömve vannak a magyar konyhaszekrények ezekkel a kacatokkal: nem valók semmire, kár őrizgetni

2024. május 8. 12:15

Julia Williamson professzionális lomtalanítóként segít az ügyfeleinek megszabadulni a felesleges, nem kívánt vagy túlszaporodott tárgyaktól, különös tekintettel a konyhákra, amelyek gyorsan halmozhatnak fel lomot - írja a Business Insider. A lap szerint a szakértő tippjeinek segítségével minimális erőfeszítéssel szabadíthatunk fel teret és tehetjük rendezetebbé a konyhánkat. 

A hivatásos lomtalanítóként végzett munka lényege, hogy megszabadítsa az ügyfeleket a felesleges tárgyaktól. A konyhában, mint az otthon központi helyiségében, jellemzően sok felesleges tárgy halmozódik fel. Az alábbi öt tipp segíthet több helyet és nagyobb rendet teremteni a konyhában.

Először is, érdemes áttekinteni a fűszeres szekrény tartalmát: itt találhatunk rengeteg felhalmozott, lejárt szavatosságú, már használhatatlan, feleslegesen tárolt dolgot. Sok esetben a fűszerek a lejárat után már bontatlanul sem megfelelő ízűek: az őrölt fűszerek jellemzően egy évig, az egész fűszerek pedig egytől három évig őrzik meg frissességüket. Fésüljük át a fiókot/szekrényt és szabaduljunk meg a már lejárt, rossz szagú vagy ízét vesztett fűszerektől. Ha itt teremtünk rendet, annak nincs óriási látszatja, viszont sok bosszúságtól kímélhet meg. Írhatunk egy listát szanálás közben, mit kell pótolni és meggyőződhetünk róla hogy miből van pont elég, vagy még túl nagy mennyiség is otthon.

A szakértő javaslata szerint a második lépésben a kávésbögréket mustráljuk végig. Gyakran előfordul, hogy több bögre van, mint amennyit valaha is befogunk használatra, és ahogy a számuk egyre nő, egyre több helyet foglalnak a konyhaszekrényben. Tartsunk önvizsgálatot, melyik bögréket használjuk, szeretjük, melyikeket nem. A nem használt daraboktól váljunk meg.

A harmadik lépésként javasolja a mosogató alatti szekrény rendbetételét. A felesleges tisztítószerek és eszközök kiszanálása növelheti a rendet és könnyebbé teheti a takarítást.

A negyedik tanács, hogy a túlszaporodott konyhai eszközöket válogassuk ki. Akár a felgyűlt evőeszközök, amelyek még a terítést is nehezíthetik, vagy a sok ugyanolyan funkciót ellátó főzőeszközök csak porfogóként szolgálnak. Sok konyhapulton áll például egy olyan fakanáltartó, melyből a két kedvencét használja mindenki, a többi csak porfogó, ezeket el lehet pakolni, ki lehet szanálni és olyan eszközöket tenni a tartóba, amit valóban használunk főzéshez, sütéshez.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A szakértő ötödik tippjét valószínűleg a legtöbb magyar háztartásban érdemes megfogadni. Mind közül a legfontosabb és legnehezebb feladat: megtalálni az egyensúlyt a megtartandó és eldobandó zacskók között annak érdekében, hogy ne foglaljanak el túl sok helyet. Bár rágondolni is fárasztó, hogy elővegyük és átnézzük a zacskós zacskót, ez ugyancsak sok bosszúságtól kímélhet meg minket a jövőben. Ha pedig valakinek nem egy vagy maximum kettő, hanem ennél több zacskókat tartalmazó zacskója van, annak erősen ajánlott akár a zacskóbegyűjtési szokásait is megvizsgálni, önvizsgálatot tartani.

Összességében ezek a lépések segíthetnek csökkenteni a felesleges tárgyak mennyiségét a konyhában anélkül, hogy nagyobb erőbefektetésre lenne szükség. Az eredmény egy rendezettebb tér lesz kis erőfeszítéssel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 18. kedd
Arnold, Levente
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm