31 °C Budapest
Abandoned worn house in a village. country hungary town ruined

Végre megindulhatnak felfelé a magyar települések: nagy összegek érkeznek, erre lehet elkölteni

2022. október 25. 08:15

A munkahelyteremtés, az oktatás és a szociális ellátás lesz a fókuszában annak a programnak, amelyet az Európai Unió régiós fejlesztésekért felelős szakértői dolgoztak ki, és hamarosan a magyar településeken is elindul. A szakértők azt is elmondták a HelloVidéknek, hogy ez mit jelent a versenyképességet tekintve.

Uniós szinten helyezik új dimenziókba a vidéki térségek fejlesztését az új brüsszeli tervek szerint. Az eddigi iránymutatások szerint attól függ, hogy mekkora összeget kap a felzárkóztatásra egy falu, hogy mennyire hátrányos helyzetű, mekkora a mérete, és hogy milyen távol fekszik Budapestről. A források leginkább az ország leghátrányosabb helyzetű területeire koncentrálódnak: Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Somogy, valamint Baranya megyére - tudta meg a HelloVidék Brüsszelben, egy a programról tartott háttérbeszélgetésen. Kiderült az is, hogy a felzárkóztatási program során az utak fejlesztésére is lehet számítani.

A közlekedési hálózat elég sűrű Magyarországon és nagy infrastruktúra fejlesztések történtek a mostani programozási időszakban a kohéziós alapból és Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) forrásokból. A következő periódusban ezért leginkább a közlekedés kibocsátására fókuszáló projekteket várhatunk, illetve olyanokat, amelyek az európai szintű közlekedési hálózatra, a transzeurópai közlekedési hálózatra fókuszálnak (TEN: Trans-European Transport Network), köztük az autóutakra, vasútra és vízi közlekedésre. A közlekedési hálózatot úgymond egyben kezelik, de megmaradnak a területfejlesztési programok is a 4-5 számjegyű utak kapcsán

- mondta el a lapnak egy uniós szakértő az erről tartott háttérbeszélgetésen.

Ha kíváncsi vagy, milyen uniós támogatásokra számíthatnak még a vidéki magyar települések, mi hangzott még el a beszélgetésen, akkor olvasd el a HelloVidék cikkét IDE KATTINTVA!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 16. kedd
Valter
29. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem