Apartment Building Or Block Of Flats - Budapest, Hungary

Megszólalt az államtitkár: végül a távhősöket is utóléri a rezsiemelés?

2022. szeptember 15. 09:30

Az áremelkedés miatt valószínűleg nem kell aggódniuk a távhőt használóknak, de előfordulhat, hogy ugyanannyi pénzért kevesebb hő jut a magyar lakásokba.

Ezen a télen a lakossági felhasználóknak átadott hőmennyiség csökkentését tervezik a távhőrendszerekben. Az azonban, hogy mennyivel kevesebb jutna a távhős lakásoknak, és pontosan mi lenne a módszer, még nincs kidolgozva - ezt vette ki a Népszava az energetikáért felelős államtitkár szavaiból.

A lap által megkérdezett szakemberek szerint ez nem azt jelentené, hogy a víz vagy a fűtés hőfoka lenne kisebb, azt viszont igen, hogy ugyanannyi távhőért fizetett pénzért adott esetben kevesebbet kapnának a távhős lakásban élő családok. Azt azonban, hogy hány sokkal lenne kevesebb a távhős lakásokban, még a szakemberek sem merték megtippelni: a sok mérő nélküli lakás miatt ugyanis egy alapos egyeztetésre lenne szükség a hogyanokról, ez azonban mindeddig elmaradt.

Mondd el, hogy élsz!

Régóta nem volt olyan magas az infláció Magyarországon, mint 2022. augusztusában: 2021 azonos időszakához képest ugyanis az árak átlagosan több mint 15,6 százalékkal voltak magasabbak. Nincs olyan háztartás Magyarországon, amely ne érezné a saját bőrén a rohanó infláció okozta hatásokat. Mostani kérdőívünkben a magyar háztartások anyagi helyzetéről szeretnénk képet kapni, mennyire viselte meg őket a gyorsuló infláció, az energiaárak emelkedése, és hogy hatnak ezek a megtakarításaikra. Köszönjük, ha segítesz a kitöltéssel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 1. szombat
Malvin
39. hét
Október 1.
A zene világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?