12 °C Budapest
Cleaning eco set for different surfaces in home. Front view.

Minden magyar háztartásban ott lapul a filléres csodaszer: olcsó, de meglepően hatékony

2022. április 7. 12:32

A laboratóriumi tesztek alapján az ecet legalább olyan hatékony, vagy még hatékonyabb takarítószer, mint a legnépszerűbb bolti termékek, árulta el lapunknak a Tudatos Vásárlók Egyesülete.

A 20 százalékos étkezési ecetet a legújabb kutatások legalább olyan hatásos takarítószer, mint a bolti termékek. Ráadásul nem utolsósorban jóval olcsóbb, környezetbarátabb és elpusztítja a baktériumok 99%-át.

A Nielsen piackutató közvéleménykutatása szerint az emberek 49%-a használ ecetet mosáshoz és takarításhoz, és ez a szám évről évre nő. További 11% jó ötletnek tartja, de még nem próbálta erre a célra. Ez pedig érthető, hiszen kutatás eredményei alapján a 20%-os étkezési ecet az adott vizsgálati körülmények között 5 perc behatási idő után rendelkezik baktériumölő hatással, és 1 perc behatási idő után rendelkezik gombaölő hatással. Ezt különböző gomba és baktériumtörzsekre vizsgálták, és az ecet minden esetben elhanyagolható mértékűre csökkentette a felületen előzőleg megtalálható kórokozók mennyiségét. 

Nem utolsó sorban pedig jóval olcsóbb, mint az üzletekben kapható tisztítószerek többsége: Domestosnak 750 forintba kerül litere például, de a Sanytol univerzális fertőtlenítő még drágább, hiszen 1850 forintba kerül litereknként. Az ár mellett pedig az is fontos szempont, hogy a legtöbb bolti tisztítószer számos, egészségre és a környezetre nézve ártalmas hatóanyagot és adalékanyagot tartalmaz.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 30. péntek
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
Kutatók éjszakája
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?