30 °C Budapest
Hédervár, 2021. június 25.Mosdó a csaknem 50 millió forintból megújult Napsugár piarista óvodában a Gyõr-Moson-Sopron megyei Héderváron az átadás napján, 2021. június 25-én.MTI/Krizsán Csaba

Lényegesen több gyerek van nyári napköziben, mint eddig: elfogyott a szülők szabadsága

2021. július 16. 09:31

Idén magasabbak a nyári csoportlétszámok, mint a korábbi években, mert a szülőknek elfogyott a szabadságuk. Az Emmi arra kérte az óvodák fenntartóit és az intézményvezetőket, hogy az ilyenkor szükséges felújításokat, karbantartásokat, a dolgozók szabadságolását úgy oldják meg, hogy közben a gyerekek fogadása biztosítva legyen.

Ennek ellenére az óvodáknak pár hétre mindenképp be kell zárniuk, mert több munkálatot – például az egész épület nagytakarítását, fertőtlenítését a bútorokkal, játékokkal együtt – csak akkor tudják megoldani, amikor gyerekek nincsenek az intézményben, ez jogszabályi előírás, nem lehet mindent "gyerekestül" fertőtleníteni - írja a Népszava.

Az érdekvédő szerint azokon a településeken, ahol több óvoda is működik, mindezt úgy oldják meg, hogy nem zárnak be egyszerre, legalább egy ügyeletes ovi marad. Viszont a kisebb vidéki településeken, ahol esetleg csak egy óvoda – és kevesebb óvónő – van, ez nagyobb fejtöréssel jár.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 24. szombat
Kinga, Kincső
29. hét
EZT OLVASTAD MÁR?