32 °C Budapest
Még mindig így a legolcsóbb: ennyiért építették fel saját nádtetős vályogházukat

Még mindig így a legolcsóbb: ennyiért építették fel saját nádtetős vályogházukat

2021. június 2. 08:15

A nádtető és a vályog a paraszti építkezés két olcsó, de rendkívül jó minőségű, biológiai szempontból egészséges, építőiparilag nézve pedig számos hasznos tulajdonsággal bíró alapvető építőanyaga volt. A családi házukhoz is ezeket a régies hatású, de nagyon korszerű anyagokat választotta a debreceni család, és hogy olcsón valósítsák meg álmaik házát, Harangi Gabrielláék szinte mindent a saját két kezükkel építettek meg - derül ki a HelloVidék riportjából.

Harangi Gabriella Debrecen kertvárosában, Józsán él családjával meseszerű környezetben, a külvilágtól egy kis „szug” választja el a nádfedeles vályogházukat, alig fér el egy személyautó, mikor be akar hajtani hozzájuk a sövénnyel szegélyezett földúton, ahol aztán igazi vidéki hangulat fogad.

"11 éve lakunk itt, és amikor megvettük a telket, rögtön eldöntöttük, hogy a már meglévő gyümölcsfákat nem bántjuk, vétek lett volna kivágni a jól termő meggyet, körtét, cseresznyét és a többit. Az ismerősök arra biztattak minket, hogy tegyük csupasszá a telket, és akkor úgy építjük rá a házunkat, ahogy csak szeretnénk. De mi így is úgy építettük fel, csak jobban meg kellett terveznünk a dolgokat, ami egyáltalán nem esett a nehezünkre" - mesélte a HelloVidéknek a házépítésük történetét Harangi Gabriella.

11 éve sikerült nagyon jó áron, három millió forintért megvásárolniuk itt a telket, a ház építésére pedig nagyjából 15 millió forintot költöttek el. Ennyiből csak úgy tudtak persze kijönni, hogy saját kezűleg végezték el a legtöbb olyan munkát, amit az átlag mesteremberekre bíz. Ők viszont bíztak magukban, és meg is lett az eredménye: olcsón építették fel álmaik házát.

A részleteket a HelloVidék riportjából megtudhatod!

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Fotó: Szabados Eszter

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 22. kedd
Paulina
25. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 22. 14:06