32 °C Budapest
A tudomány a kulcs a vidék felzárkóztatásához: erre készülnek most Baranyában

A tudomány a kulcs a vidék felzárkóztatásához: erre készülnek most Baranyában

2021. január 25. 08:15

Szorosabb és innovatívabb együttműködésre törekszik a régi gazdasági szereplőivel a Pécsi Tudományegyetem: egy Tudományos és Innovációs Parkot hoznak létre, ezáltal az intézmény térségfejlesztő tudományegyetemmé léphet elő. A helyi vállalkozások értékteremtő potenciálja, a felsőoktatásból is eredő tudásállomány, továbbá a bel-, illetve külföldről is érkező fiatalok szellemi gyarapodásának igénye és nyitottsága mind erősíthetik a helyi fejlődést.

"A Tudományos és Innovációs Park a számos tudományterület közös alkotásán túl egy találkozási pontként is szolgál majd, egy szellemi műhely és laboratórium lesz, így eredményes inkubációs, mentorálási folyamatok, a tudástranszfer fokozódása jellemzi majd a munkát" - mondta el a HelloVidéknek Decsi István, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) kancellárja, aki ismertette, hogy bár Baranya megye, illetve a régió országos viszonylatban és gazdasági értelemben hátrányos területnek számít, számos tartalékkal is rendelkezik.

Elmondása szerint az egyetem eddig is törekedett arra, hogy a piaci és állami szféra szereplőivel közös projektek, együttműködések révén élénkítse az innovációra való igényt, támogassa a helyi kis- és középvállalkozások vagy nemzetközi nagyvállalatok termék, szolgáltatásfejlesztéséhez kapcsolódó folyamatait vagy az induló vállalkozások megerősítését. Most ez az elérhető és erősödő tudás, know-how és fejlett infrastruktúra hozzáférhetőségén hatékonyabbá válhat és a kialakuló ökoszisztéma immanens módon képes lesz tovább erősödni.

A teljes interjú a PTE kancellárjával a készülő Tudományos és Innovációs Parkról a HelloVidék oldalán olvasható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 30. csütörtök
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?