Már most súlyos csapás érte a lakásfelújítási ingyenmilliókat: nekik nem fog járni a pénz

Már most súlyos csapás érte a lakásfelújítási ingyenmilliókat: nekik nem fog járni a pénz

2020. december 16. 10:45

Nem kapja meg a maximális összeget az, aki igénybe venné a gyermekeseknek szóló állami lakásfelújítási támogatást, ám nem tudja elszámolni a felújításra költött összeg felét munkadíjként - adta hírül az RTL Klub riportja.

Az államkincstár honlapján megjelent tájékoztatás szerint 50-50 százalékos szabály vonatkozik az anyagköltségre és a munkadíjra a visszatérítésnél, viszont ha nem egyenlő a két összeg, akkor a kisebbet veszik alapul, és annak a kétszeresét adják. Ez azt jelenti, hogy

hiába 3 millió forint az elméleti maximum, ha például valaki 4 millió forintot költ burkolólapokra és 1 milliót a kivitelezésre, összesen 2 millió forintnyi támogatás visszatérítésére számíthat.

Ha tehát valaki maga végezné el a munkát, és csak anyagra költene, akkor nem kap semmit, ha az államkincstár ilyen szigorúan jár majd el az elbíráláskor. A riportban megszólaló egyik szakértő szerint 5-10 százalékos emelkedésre biztos lehet számítani a szegmensben, míg egy másik szakember arról beszélt, ha sokan maguknak nem tudják felújítani a lakást a támogatásból, nehéz megjósolni, valójában mennyien veszik majd igénybe az ingyenmilliókat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18