12 °C Budapest
Már most súlyos csapás érte a lakásfelújítási ingyenmilliókat: nekik nem fog járni a pénz

Már most súlyos csapás érte a lakásfelújítási ingyenmilliókat: nekik nem fog járni a pénz

2020. december 16. 10:45

Nem kapja meg a maximális összeget az, aki igénybe venné a gyermekeseknek szóló állami lakásfelújítási támogatást, ám nem tudja elszámolni a felújításra költött összeg felét munkadíjként - adta hírül az RTL Klub riportja.

Az államkincstár honlapján megjelent tájékoztatás szerint 50-50 százalékos szabály vonatkozik az anyagköltségre és a munkadíjra a visszatérítésnél, viszont ha nem egyenlő a két összeg, akkor a kisebbet veszik alapul, és annak a kétszeresét adják. Ez azt jelenti, hogy

hiába 3 millió forint az elméleti maximum, ha például valaki 4 millió forintot költ burkolólapokra és 1 milliót a kivitelezésre, összesen 2 millió forintnyi támogatás visszatérítésére számíthat.

Ha tehát valaki maga végezné el a munkát, és csak anyagra költene, akkor nem kap semmit, ha az államkincstár ilyen szigorúan jár majd el az elbíráláskor. A riportban megszólaló egyik szakértő szerint 5-10 százalékos emelkedésre biztos lehet számítani a szegmensben, míg egy másik szakember arról beszélt, ha sokan maguknak nem tudják felújítani a lakást a támogatásból, nehéz megjósolni, valójában mennyien veszik majd igénybe az ingyenmilliókat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06