18 °C Budapest

Estére előreugrott a villanyóra: jött is a milliós rezsicsekk a dunakeszi lakástulajnak

2020. szeptember 15. 09:29

Elkallódott a számlája, ezért kikötötték az áramot egy dunakeszi nőnél: a visszakötés után 10 ezer kilowattórával többet mutatott az óra, a szolgáltató pedig ki is küldte az egymillió forintos csekket. A lakástulaj szerint az Elmű hibázott, nem adja fel, első körben békésen rendezné a vitát.

Megbosszulta magát egy számlabefizetés kihagyása: egy dunakeszi lakás tulajdonosánál az elektromos szolgáltató kikötötte az áramot, mert elkallódott egy számlája, és elmaradt a befizetés. A rendszer helyreállításakor pedig hirtelen megugrott a számláló. Amikor a Blikknek nyilatkozó Kővágó Szilvia megkapta a csekket, azon 1 058 549 forint befizetendő díjat kértek befizetni. A nő, aki korábban havonta átlagosan 7 ezer forintot fizetett a szolgáltatónak.

Kiderült, a visszakötés előtt 16 ezer kilowattórát mutatott a számláló, estére viszont 26 ezerre ugrott. A szolgáltató szerint azonban nem volt külsérelmi nyom a készüléken, ezért elvitték kivizsgálásra. Végül megállapították, az óra hiteles, semmi baja. A nő megkapta az óráról készült jegyzőkönyvet, amelyben 27 ezer kilowattóra volt feltüntetve.

Azóta kapott már egy új, digitális órát, és több panaszlevelet is írt. Végül azt a választ kapta, hogy 20 ezer kilowattórát elengednek, 500 ezer forintot viszint be kell fizetnie, erre az összegre kapott részletfizetési kedvezményt. Ő azonban pontosan tudja, hogy nem hibázott, és szeretné, ha ezt az Elmű is elismerné. Tervei szerint egyelőre békés úton akarja rendezni az ügyét, ezért a békéltető testülethez fordult segítségért.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 23. csütörtök
Emőke
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?