19 °C Budapest

Ezeket a filmeket nézik a magyarok online a hétvégén: mutatjuk a listát

2020. július 3. 19:06

Bár a mozik már megnyitottak, a múlt hét végi adatok alapján nem sokan adták mozizásra a fejüket. Úgy tűnik, még mindig sokan tartanak a vírustól, vagy megvárják, amíg új filmek kerülnek műsorra. Addig is, ahogy a járvány alatt is, rengetegen inkább a négy fal között néznek filmeket, sorozatokat - erre pedig lehetőséget is adnak a nagy hazai streaming szolgáltatók, folyamatosan bővülő filmkínálatukkal, izgalmas premierekkel. Összeszedtük, milyen néznivalója akad a magyaroknak a Netflixen és az HBO Go-n a hétvégén.

Siralmas volt a magyar mozik hétvégi forgalma az újranyitást követően: alacsony jegybevétel, kis nézőszám, és a film felhozatal sem nevezhető parádésnak. Összesen 8283 látogatót fogadtak a mozik a becsült adatok szerint június 25-e és 28-a között, a bevétel pedig még a 9 millió forintot sem érte el, ami 2019. azonos időszakának mindössze a 4 százalékát teszi ki.

A magyarok még mindig nem szánták tehát rá magukat tömegével, hogy elhagyják az otthon biztonságát, ha filmnézésről van szó. Hiányt így sem szenvednek filmekben, hiszen a hazai streamingszolgáltatók, a Netlix és az HBO Go is rendszeresen bővíti a kínálatát, hogy ne fogyjanak ki a néznivalókból.

Netflix

A Netflix műsortárába július 1-től került fel A tűzforró nap alatt (2020) című vígjáték, mely tengerpaton szövődő kamaszbarátságokról szól, a magyar romantikus vígjáték-fantasy a Liza, a rókatündér (2015) - amelyet Bollywoodban a legújabb hírek szerint most terveznek remake-elni. Megtekinthető lesz az anno rengeteg mozinézőt vonzó, igazi nyári hangulatba hozó Pappa Pia (2017) is. Nézhető lesz továbbá az online műsortárból a Hurok című film és péntektől a Kétségbeesettek is.

Új sorozatok is érkeztek a kínálatba, szerdától nézhető a tíz részből álló Megoldatlan rejtélyek: a legendás dokumentumsorozat valós eseményeket feldolgozó lebilincselő epizódokkal tér vissza. Csütörtöktől megtekinthető a Warrior Nun című sorozat első évadának mind a 10 epizódja, amelyben egy szuperképességekkel megáldott árva kamaszlány démonvadász apácává válását követhetjük végig.

Mától, azaz péntektől megtekinthető a Bébicsőszök klubjának 10 epizódja, amely 95-ös filmklasszikust dolgozza fel sorozat formában. Szintén mától láthatók A harag: A kezdetek és a Southern Survival: Túlélőláda című sorozatok epizódjai.

HBO Go

Az HBO Go érdekes premierekkel, exkluzív bemutatókkal, örökzöldekkel és a közelmúlt blockbustereivel is készült július első hetére, így került fel többek között a műsortárba július 1-jén a Stand up Sunnynak című romkom, melyben a fiatal, társadalmilag elszigetelődő Travis egy düledező bérelt lakásban lakik Sydney-ben. A történet szerint amikor a férfi elveszíti munkáját egy kocsmában köt ki, ahol a lesújtó szarkazmusával megvédi a fellépő, kezdő stand-up komédiás Sunnyt egy szexista kötözködőtől. A pub tulajdonosa és Sunny erőszakos barátja felbérli Travist, hogy segítsen a félénk Sunny tréningelésében, hogy visszatérjen a színpadra.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Szintén szerdától érhető el a kínálatban a Csupasz pisztoly trilógia.

Csütörtökön a Szinglianyu, pénteken pedig a Watchmen: Az őrzők is felkerült a műsortárba. Szombattól válik elérhetővé az Isten létezik, és Petrunijának hívják című szatíra, melyben egy észak-macedóniai kisváros teljesen felbolydul, amikor egy nem helybéli férfi megbolygatja a vallási szokásokat.

A Még egy nap élet című animációs háborús dráma Ryszard Kapuscinski azonos című regényét adaptálja, melyben a lengyel újságíró a saját bőrén megtapasztalt, 1975-ben kitört angolai polgárháborút dolgozza fel. A film lengyel-magyar-spanyol-német-belga koprodukcióban készült, elkészítésében részt vett a budapesti Puppetworks animációs stúdió is. A budapesti Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon pedig elnyerte a fesztivál fődíját is 2018-ban. Vasárnaptól nézhető az HBO Go-n.

Vasárnap pedig két nagy mozisiker is felkerül az online tékába: az egyik a Jégvarázs 2., a másik pedig a Terminátor: Sötét végzet. Mindkettő újdonságnak számít.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm