Eddig tuti rosszul teregettél: itt van nagyanyáink 6 alapszabálya

Eddig tuti rosszul teregettél: itt van nagyanyáink 6 alapszabálya

2020. május 9. 16:00

Teregetni nem is olyan egyszerű, sok dolgora kell ügyelni, sokról lehet, nem is hallottál. Pedig már nagyanyáink is tudtak ezekről, és sokkal könnyebb volt általuk az életük. Mutatjuk az alapszabályokat!

Bár már léteznek szárítógépek, sokaknak szinte elérhetetlenek ezek a berendezések: a magyarok jó része inkább marad a hagyományos kötél-csipesz módszernél. Ám rengetegen nem tudják, hogy miként is kell "szakszerűen" kitenni száradni a ruhákat. Pedig a hat  alapszabályt már nagyanyáink is ismerték, nem túl bonyolultak. Mutatjuk a teregetés alapelveit, ezeket betartva sokka egyszerűbb lesz a dolgod!

Töröld le a kötelet, szárítót

Nem lenne túl kellemes, ha a tiszta ruhát egy koszos közélre, szárítóra lógatnád fel, ugye? Mindig ellenőrizd le, hogy tiszta-e a felület, mielőtt kilógatod a ruhákat.

Zoknit csak pontosan és szépen akaszd ki

Soha ne lógjon a zokni a sarkánál fogva, mivel ez kinyújtja őket. Ha valaha is viseltél egy kinyújtott zoknit, akkor tudod, hogy milyen borzalmas, ha mindig le akar esni a lábadról.

Az ingeket fejjel lefelé!

Nagy a kísértés, hogy az ingeket a válluknál csipeszeld ki, de ez egy fatális teregetési hiba! Hiszen így a dudorok jelennek meg a vállon, amikor az ing megszárad, és nem jönnek ki olyan könnyen. Bár az aljánál is meglátszik a csipesz nyoma, de ez annyira nem észrevehető.

Tedd külön a ruhákat

A szárító egyik végére tergesd a fehéreket, a másikra a színeseket: ne is érintkezzenek egymással lehtőleg. Erre ugyanazért van szükség, amiért mosáskor is el kell különíteni a színeket - nehogy összefogják egymást a ruhák.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ápol és eltakar

A lepedők elég nagyok ahhoz, hogy elrejtsék az intimebb ruhadarabokat (alsónemű, melltartó stb.), amiket nem akarnál megmutatni a külvilágnak. Egyszerűen teregesd kívülre a nagyobb ruhadarabokat, lepedőket, a kötél/szárító belsejébe pedig a kényesebb darabokat.

Ne érdekeljen az időjárás

A mosás nem csak akkor működik, ha verőfényes napsütés van! Nagyanyáink akkor is teregettek kintre, amikor behavazódott minden, hiszen tiszta ruha azért csak kellett - jó, nyilván szakadó esőben nem tanácsos teregetni, de hidegben miért ne?. Télen egyébként sem tanácsos kályha, kandalló mellé teregetni, mert habár gyorsabban száradnak, de füstszagúak lesznek a ruhák.

(via TipHero)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 16. kedd
Ábrahám
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?