Tudtad? Ezért felesleges felhalmozni otthon a palackozott vizet

Tudtad? Ezért felesleges felhalmozni otthon a palackozott vizet

MTI
2020. április 14. 15:45

A Magyar Víziközmű Szövetség ezúton tájékoztatja a lakosságot az immár egy hónapja tartó veszélyhelyzethez kapcsolódóan arról, hogy hazánkban a csapvíz kiváló minőségű és bátran fogyasztható, Magyarországon még mindig ez a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer. Nagy Edit a MaVíz főtitkára szeretne megnyugtatni mindenkit, hogy az ivóvíz-szolgáltatás, valamint a szennyvízelvezetés és -tisztítás hazánkban jó kezekben van, a szolgáltatás biztonsága folyamatosan fenntartott.

Nagy Edit, a Szövetség főtitkára hangsúlyozta,  hazánkban az ivóvíz a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer, a lakásokba érkező csapvíz a nap 24 órájában rendelkezésre áll. 

Nem szükséges tehát műanyag palackokban felhalmozni otthon flakonos vizeket, hiszen Magyarországon közel 100 százalékos a települések vezetékes ivóvízzel való ellátottsága - fogyaszthatjuk azt bátran.

Minden víziközmű szolgáltató felkészült a jelenlegi helyzetre, a szolgáltatás biztonsága folyamatos és ellenőrzött, azonban az fogyasztók közreműködésére is szükség van ahhoz, hogy ez a továbbiakban is így maradjon, ezért kérik, hogy a wc-be csak és kizárólag az oda való és oda illő dolgok kerüljenek. A nedves törlőkendők, az egyszer használatos arcmaszkok, a konyhai papírtörlők, valamint a műanyag kesztyűk a háztartási hulladékba valók, ezeket a szeméttel együtt kell gyűjteni, majd ártalmatlanítani - ezeknek nincs helyük a csatornahálózatban!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?