18 °C Budapest
Munkaerőhiány: vidéken 1 évet is kell várni egy lakásfelújításra, házépítésre

Munkaerőhiány: vidéken 1 évet is kell várni egy lakásfelújításra, házépítésre

2019. szeptember 18. 08:14

Fontos, hogy jó előre tervezzünk, ugyanis a legtöbb vállalkozó vagy nagyobb cég a következő egy évre valószínűleg már nem tud munkát vállalni - írja több iparági forrásra hivatkozva a HelloVidék.

Alig találunk olyan megyét az országban, ahol ne lenne kevés a kőműves, az ács, a burkoló vagy a festő, vagy épp a víz-, villany- és gázszerelő. Tehát, ha építkezésre, felújításra szánjuk magunkat, figyelembe kell vennünk, hogy muszáj alkalmazkodnunk a mesterek időbeosztásához, ami általában igen feszített. És ez a helyzet szakértők szerint csak tovább fog romlani - nincs ugyanis utánpótlás.

Sokszor azt tapasztalom a harmincöt év alatti korosztálynál, hogy önálló munkavégzésre szinte alkalmatlanok, folyamatos felügyeletet és irányítást igényelnek. De szembesültem már olyan helyzettel is, hogy két-három ledolgozott nap után az emberek nem jelentek meg a munkaterületen. Másik szakembert viszont nagyon nehéz találni, hiszen mint tudjuk, óriási hiány van belőlük. Szerintem az a legnagyobb baj, hogy sokan lenézik a szakképzést, és ezért sem választják a továbbtanulás előtt álló diákok az "ipari" iskolákat, holott az új trendek szerint egyre jobban kezd felértékelődni a szakképzés

- emelte ki egy vidéki vállalkozó.

További részletek a HelloVidék cikkében -->

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 29. 07:30