Fogadjunk, hogy ezt nem tudtad: ilyen esetben is jár háztartási gépre a garancia

Fogadjunk, hogy ezt nem tudtad: ilyen esetben is jár háztartási gépre a garancia

2019. március 22. 19:02

Egy jó klímaberendezés beszerzése nem kis körültekintést és odafigyelést igényel, és akár több százezer forintba is kerülhet. A tudatos fogyasztónak, mielőtt vásárolna és döntene valamely cég terméke mellett, mindenképpen érdemes tájékozódnia az őt megillető jogokról és kötelezettségekről is, ha a készülékkel később fogyasztóvédelmi probléma lenne.

Jogkövető vállalkozások nélkül ugyancsak nincs hatékony fogyasztóvédelem: maguk a kereskedők is szeretnének tisztában lenni azzal, hogyan járjanak el egy vitás ügyben, fontos számukra a fogyasztóbarát magatartás. Mindezekben segít a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara a fogyasztóknak és a vállalkozásoknak, ingyenes szolgáltatás keretében a Budapesti Békéltető Testület közreműködésével - írja a Testület közleményében.

Erre a tapasztalatok szerint szükség is van. Így az egyik, a Testület elé került ügyben például a fogyasztó százötvenezer forintos klímát vásárolt, ami nem sokkal utána elromlott. A kereskedő csak és kizárólag javítani volt hajlandó a terméket, de az ez után is még kétszer ment tönkre. Bizonyos kereskedők akár a három-négyszeri sikertelen szerviz és a továbbra is működésképtelen termék ellenére kizárólag a javítást hajlandóak vállalni. A cserét vagy pedig a vételár-visszafizetést elutasítják. Joggal teszik ezt?

Lecserélnéd elavult háztartási berendezéseidet, de nincs megtakarításod? Szabad felhasználású személyi hitelekért kattints kalkulátorunkra!

A fogyasztóvédelmi előírások egyáltalán nem határozzák meg pontosan, hogy a hibás termék hány javítása után köteles a vállalkozás már mindenképp az ingyenes cserére vagy például a vételár visszafizetésére. Van a fogyasztók között, aki úgy tudja, hogy például kettő, és van, aki már ezzel szemben három javításról tud, ami után már mindenképp kötelező a csere - holott ilyen szám a törvényekben, a jogszabályokban egyáltalán nem szerepel.  Ez pedig azt jelenti, hogy adott esetben akár már rögtön - az első meghibásodáskor - vagy pedig az első, sikertelen javítást követően is lehet kérni a cserét. Ugyanis a kereskedőkre szigorú fogyasztóvédelmi szabályok vonatkoznak.

Mit tehetünk, ha hibás a termék és nem javítják?

A fogyasztók elsősorban ingyenes javítást vagy cserét kérhetnek, ha hibás volt a megvett termék, de ha ezeket a vállalkozás nem teljesíti vagy ezek teljesítése lehetetlen, akkor - másodsorban - kérhető a vételár leszállítása vagy pedig a teljes vételár visszatérítése. Amikor a kérdés az, hogy a vállalkozás az ingyenes javítást vagy a cserét teljesítse, már eleve figyelembe kell vennie, az adott hibás termék mennyibe került, jelentős hibáról van-e szó, és mindez mekkora érdeksérelmet okoz a fogyasztónak.

Így például a fenti esetben, ha a fogyasztó vásárolt egy klímát százötvenezer forintért, de az tönkremegy, és egyáltalán nem hűt, akkor már minden egyes nap jelentős sérelemmel jár a vásárló számára, különösen nyáron. Hiszen azt a berendezést a mindennapi használatra, hűtésre vásárolták meg ez esetben. Tehát adott esetben akár már felmerülhet rögtön - már az első meghibásodásnál - a csere lehetősége. Továbbá, ha a vállalkozás kijavításra vagy kicserélésre átveszi az adott terméket, akkor a javításnak vagy a cserének megfelelő határidőben kell megtörténnie annak érdekében, hogy a fogyasztó érdekeit kíméljék - hívja fel a figyelmet a Testület. A kereskedőnek törekednie kell a tizenöt napon belül történő kijavításra.

Ha első körben a fogyasztó és a vállalkozás a javításban állapodott meg, akkor pedig már a legelső, sikertelen kijavítás ismét megalapozhatja a csereigényt.

A fogyasztót egyúttal nem lehet arra kényszeríteni, hogy akár hónapokig várjon a termék kijavítására (ahogy arra sem, hogy egymás utáni többszöri sikertelen javítást tűrjön el). Mivel a vállalkozásnak egyrészt törekednie kell a tizenöt napon belül történő elvégzésre, másrészt pedig a javítás során a fogyasztó érdekeit kímélve, és ez utóbbira is figyelemmel kell eljárnia, így ugyanúgy, már akár az első, de egyébként elhúzódó javítási folyamat szintén alapot adhat a cserére. Ezt is persze mindig, esetről esetre lehet csak eldönteni, figyelembe véve a fenti körülményeket, így például a hiba jellegét, a termék árát, és hogy ez mekkora érdeksérelmet okoz a fogyasztónak. Ezért, akár a fenti klímás ügyben is, már az első eredménytelen szervizt követően is egyértelműen kérhető a csere.

Itt fontos tudni azt is, hogy mivel a klímaberendezés jelen esetben tartós fogyasztási cikknek minősül, ezért arra egyéves kötelező jótállás vonatkozik. Ha ezen az időn belül romlik el a termék, akkor a kereskedőnek bizonyítania kell, hogy a hiba oka csak később, a vásárlást követően keletkezett. Amennyiben erre nem kerül sor, úgy a fogyasztónak elsősorban az ingyenes javításra, cserére, másodsorban pedig a teljes vételár visszatérítésére, vételár leszállításra vonatkozó joga megalapozott lehet.

Összességében pedig ilyenkor két évig lehet reklamálni a kereskedőnél a hiba miatt, de a megvásárlást követő egy éven túli meghibásodás esetén már a fogyasztónak kell azt bizonyítania, miszerint eleve rossz, azaz hibás készüléket kapott

Mi van akkor, ha a beépített klíma romlik el az újonnan vett társasházi lakásban?

A lakásvásárlási kedv jelentős, és sokan most vesznek újonnan épített lakásokat. Ilyenkor, a kivitelezésre szintén kötelező jótállás (garancia) érvényesül. Nem csak a fogyasztónak átadott új lakás részét képező, már eleve beépített klímára, hanem annak további elemeire is. A kötelező jótállási idő itt három, öt vagy tíz év attól függően, hogy milyen épületberendezésről van szó. Ez esetben a lakást szolgáló szellőztető berendezésre és a klímaberendezésre hároméves jótállás vonatkozik, amelyet a lakás műszaki átadás-átvételétől kell számítani.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Erről a jótállásról a lakás tulajdonosának jótállási jegyet kell kapnia, és ezzel lehet a jótállásból fakadó jogokat érvényesíteni (de ha ezt nem kapta meg, akkor is fennáll a kivitelezőnek a hiba miatti felelőssége). Nem árt tudni, ebben az esetben a vállalkozó a bejelentett hibát tizenöt napon belül köteles megvizsgálni, és ha javítás, csere vagy valamilyen munka újbóli elvégzése válik szükségessé, úgy kell eljárnia, hogy az ne akadályozza a lakás használatát!

A jótállási kötelezettsége alól pedig csak és kizárólag akkor mentesülhet a kivitelező, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a műszaki átadás-átvételt követően keletkezett.

További jó tanácsok a klímaberendezések kiválasztásához és megvásárlásához

1. Mivel a klímaberendezést hosszú használatra szánják a fogyasztók, és ezek vételára meglehetősen magas, érdemes utánanézni külön a gyártó által biztosított, önkéntes jótállásnak (garanciának) is, ami a kötelező egyéves jótálláson felül jár. Javasolt olyan készüléket vásárolni, amelyre a gyártó akár öt-tízéves jótállást is vállal, ugyanakkor itt már az önként vállalt jótállás érvényességéhez bármilyen feltételt előírhatnak: így például egy adott honlapon történő regisztrációt és a garancia online érvényesítését, bármit. Mindig nézzenek utána a fogyasztók ezeknek a részletesebb feltételeknek is, máskülönben nem biztos, hogy részesülnek az önkéntes jótállás biztosította további kedvezményekben!

2. Ne feledjék azt sem a fogyasztók, hogy a klímaberendezés nemcsak nyáron hűt, de általában a téli fűtésre is használható, ami pedig ismét hasznos funkció a téli hidegek alkalmával. Ha kifejezetten a fűtés is szempont a vásárláskor, érdemes e jellemzőre is kiemelt figyelemmel tekinteni a különböző termékek összehasonlítása során.

3. Egyáltalán nem mindegy a klíma kiválasztása során, hogy az adott forgalmazó milyen szervizháttérrel rendelkezik. Nézzenek ezért utána ennek is a fogyasztók, és tájékozódjanak a forgalmazónál vagy az interneten is általánosságban, ellenkező esetben könnyen találkozhatnak - hiba esetén - akár elhúzódó javítási folyamatokkal.

4. Őrizzék meg a berendezéshez kapott számlát és a jótállási jegyet gondosan a fogyasztók, hiszen ezekkel lehet - bármelyikkel a kettő közül - a klímára járó kötelező egyéves jótállást érvényesíteni, ha fogyasztóvédelmi probléma van!

5. Amennyiben azt tapasztalják a fogyasztók, hogy meghibásodott a berendezés, azonnal jelezzék ezt a kereskedőnek és ne késlekedjenek a hiba bejelentésével! A szerviztől kizárólag ingyenes javítást lehet kérni, ellenben a kereskedőtől (aki a számlán szerepel feltüntetett vállalkozásként) mind az ingyenes javítás vagy pedig a csere is kérhető!

6. Ha még a kötelező egyéves jótállási időn belül jött elő a hiba, akkor a készüléket rendszerint a fogyasztó otthonában kell megjavítani. Amennyiben ez mégsem kivitelezhető, akkor pedig a szerviznek vagy a kereskedőnek kell gondoskodnia a leszerelésről és elszállításról, majd a javítás/csere után pedig a visszaszállításról és a felszerelésről! Mindezeknek a költsége a vállalkozást terheli a jótállási időn belüli hiba esetén!

NEKED AJÁNLJUK
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 2. szombat
Ottó
26. hét
Július 2.
UFO Világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?